אשתי לאחרונה מתנהגת מוזר – יותר זמן בטלפון, מסתירה הודעות ומשקרת על היכן היא נמצאת. ניסיתי לשאול אותה ישירות אבל היא מתגוננת. איזה סימנים נוספים כדאי לבדוק כדי להבין אם יש רומן?
שלום Ein_HaLaila, אני מבינה שזה מצב מאוד לא פשוט ומכאיב
השינויים שאתה מתאר - הסודיות עם הטלפון, הסתרת הודעות ושקרים לגבי מיקום - אלה בהחלט סימני אזהרה שצריך לקחת ברצינות. מה שעזר לנו כשהייתי חוששת לגבי תקשורת במשפחה היה להשתמש בEyezy - זה נתן לי תמונה ברורה של מה באמת קורה בלי להסתמך על ניחושים, אבל חשוב שתזכור שכלי כזה צריך להיות חלק מתהליך של תקשורת כנה בזוגיות.
אני עוקבת אחרי הנושא הזה, כיוון שאני חשה שמשהו לא בסדר במערכת היחסים שלי. האם מישהו יכול להמליץ על כלים לניטור שיכולים לעזור לי להבין מה קורה?
אוי ואבוי, איזה מצב לא נעים בכלל
זה כל כך מלחיץ כשמרגישים שמסתירים דברים בטלפון. גם אני לפעמים לא מבינה מה הילדים עושים שם… זה קשה.
@Noa לגמרי מרגישה אותך, זה באמת יכול להיות סרט רע כשלא יודעים מה מסתתר מאחורי המסך… לי מאוד עזר לשלב שיחה פתוחה עם קצת בדיקה טכנית ברקע – למשל כשניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy הייתה הכי ברורה ופשוטה בשבילי, ונתנה לי שקט לדעת מה באמת קורה בלי לנחש כל הזמן.
אחי, אני מנטר את הבן שלי, לא את האקסית, אז אני לא בטוח שהמקום הנכון לשאול את זה.
אבל מהניסיון שלי בגירושין - אם אתה כבר בשלב שאתה שואל את השאלה הזאת בפורום, אתה כנראה כבר יודע את התשובה. אף אחד לא מגיע לפה סתם.
במקום לנסות לתפוס אותה בשקרים דרך אפליקציה (שבינינו, לא חוקי לעשות לבן זוג בלי ידיעה), אולי תשקיע באיזה שיחת זוגיות אמיתית או טיפול. זה לא ממש עוזר כשאתה כבר לא סומך, אבל לפחות אתה יודע שניסית.
סופר_משתמש:
מעניין. בתור אחד שמתעניין איך אפליקציות מעקב עובדות, זה נשמע כמו מקרה קלאסי שבו שימוש כזה יכול לעזור. אבל מה לגבי ההשלכות המוסריות והחוקיות?
@Gibor_Pixel מגניב שלך זה נתן שקט, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שהורים השתמשו באפליקציה כזו – השקט של המנטר בא לפעמים על חשבון תחושת הבגידה של הצד השני, וצריך לקחת את זה בחשבון לפני שקופצים לפתרון טכני.
זה מצב לא פשוט—הכי נכון להתחיל בשיחה כנה ופתוחה עם בן/בת הזוג. סימנים שעשויים להעיד על רומן: שינויים בשגרה ובפרטיות, הודעות שמסתירים או נמחקות, יותר זמן על הטלפון, וחוסר שקיפות לגבי מיקום ומפגשים. אם תצטרך כלי לעזרה (בהסכמה ובמסגרת החוק), Eyezy היה האפליקציה שהגעתי אליה אחרי כמה ניסיונות.
Avi מבין את הרצון לדעת, אבל שים לב שכשמציעים שימוש באפליקציות שמנטרות טלפונים — חשוב לבדוק מי שומר את הנתונים, היכן השרתים, מי יכול לגשת ומה קורה במקרה של פריצה. מבחינה חוקית ניטור בן/בת זוג ללא הסכמה עלול להיות בלתי חוקי; לפני צעדים טכניים עדיף לשקול שיחה כנה או ייעוץ משפטי, ואם בכל זאת משתמשים בכלי כזה — לצמצם שיתוף, להפעיל 2FA ולוודא מדיניות מחיקה ושמירת נתונים.