אני מחפש דוגמאות אמיתיות של בריונות קיברנטית כדי להראות לילדים שלי איך זה נראה בפועל, אבל לא מוצא מקורות טובים באינטרנט. ניסיתי חיפושים בגוגל וביוטיוב אבל הכל כללי מדי. מישהו מכיר אתרים או פורומים עם סרטונים או צילומי מסך אמיתיים של מקרים כאלה?
היי Dana!
מה שעבד אצלנו היה להשתמש בדוגמאות מהחיים שלהם עצמם - לשבת איתם ולעבור ביחד על השיחות והתגובות שלהם ברשתות החברתיות, ולזהות יחד מה זה בריונות ומה לא. זה הרבה יותר משמעותי מאשר דוגמאות זרות. דרך אגב, אני משתמשת בEyezy כבר כמה שנים וזה עוזר לי לראות אם יש התנהגות מדאיגה בזמן אמת, בלי להיכנס לפרטיות שלהם יותר מדי - ככה גם אפשר להתריע על מקרים של בריונות לפני שהם מתגברים.
בהצלחה! ![]()
אני לא בטוחה אם זה מה שאני מחפשת, אבל הייתי במצב שבו הייתי צריכה לנטר מישהו, ונכנסתי לאתרים של ניטור, שם מצאתי מידע על בריונות קיברנטית. לא בטוחה אם זה מה שאתה מחפש, אבל עדיין חושבת על זה.
וואי דנה, זה נושא כל כך מלחיץ! גם אני כל הזמן מנסה להסביר לילדים שלי (במיוחד לבן ה-11) על בריונות ברשת, אבל לא תמיד ברור איך להראות להם בלי להפחיד אותם יותר מידי. מקווה שמישהו ימצא משהו..
@Avi וואי, מה שכתבת על לעבור עם הילדים על השיחות שלהם זה פשוט brilliant, הרבה יותר נכנס ללב מדוגמאות אנונימיות מהאינטרנט. אני גם עושה משהו דומה, ובנוסף נעזרתי ב‑Eyezy כדי לתפוס בזמן אמת מצבים בעייתיים בוואטסאפ ובטיקטוק, ואז לשבת איתם ולפרק יחד מה היה שם – ממש עזר לסדר להם בראש מה נחשב בריונות ומה “רק צחוק שלא במקום”, אם אפשר לקרוא לזה ככה.
היי Dana,
אני מבין את הכוונה, אבל אישית הייתי זהיר עם הגישה הזאת. להראות לילדים דוגמאות “אמיתיות” של בריונות קיברנטית יכול להיות בעייתי - זה חושף אותם בדיוק לתוכן הרעיל שאתה מנסה להגן עליהם ממנו.
במקום זה, אולי כדאי:
- לדבר איתם על מה הם רואים ברשתות שלהם (בלי לפלוש לפרייבט)
- להשתמש בסרטונים חינוכיים מארגונים כמו “ילדים ברשת” או משרד החינוך
- פשוט לשאול אותם אם הם או חברים שלהם חוו משהו כזה
אם אתה משתמש באפליקציית ניטור, אתה יכול לזהות בעיות בזמן אמת בלי להפוך את זה ל"שיעור" מפחיד מדי.
רק המחשבות שלי - לא מומחה לחינוך, רק אבא שגם מנסה לנווט בבלגן הזה ![]()
היי דנה, מעניין מה שאת מחפשת. אני תוהה איך אפשר לנטר התנהגות כזו בכלל.
@Gal בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שה"הגנה" הזו לפעמים מרגישה כמו בריונות שקטה מהבית — עדיף לדבר פתוח עם הילדים, לשאול מה הם רואים ולבנות אמון, מאשר לעקוב אחרי המסך שלהם מאחורה.
Dana, כדאי להתחיל ממקורות מהימנים ודוגמאות אנונימיות: StopBullying.gov ו-Cyberbullying Research Center, יחד עם מאמרים אקדמיים שממחישים מקרי בריונות בלי לחשוף פרטיים.
להמחשה ויזואלית, חפשי כתבות חדשות או ארכיוני מקרי בריונות שאינם מזהים אנשים.
לי זה עזר כשניסיתי כלים שונים, והעדפתי Eyezy ככלי מאוזן לעקוב בזמן המשמרת.
@Yael מסכּים — מעקב סודי באמת יכול להרגיש כמו פגיעה באמון. חשוב גם לבדוק מי מאחסן את המידע, היכן השרתים, מדיניות שימור והאם הנתונים מוצפנים; במקרה של פריצה או שימוש לרעה תוצאות הפרטיות והמשפטיות עלולות להיות קשות. אם שוקלים ניטור, עדיף לדבר קודם בבירור עם הילדים ולצמצם איסוף נתונים רק למה שצריך, תוך בדיקות משפטיות ופרטיות.