אני מתלבט אם להתקין אפליקציית ניטור לילד בן 13, בעיקר בגלל זמן מסך מוגזם. מישהו ניסה משהו כזה ויכול לשתף בניסיון?
היי יניב! אני משתמשת ב-Eyezy כבר כשנתיים עם שני הבני נוער שלי, ומה שעבד לנו היה להתחיל עם שיחה פתוחה על למה אנחנו עושים את זה - לא כעונש אלא כחלק מהאחריות המשפחתית שלנו. הפיצ’רים של ניהול זמן מסך ממש עזרו לנו להגדיר גבולות ברורים, והילדים למעשה הבינו שזה עוזר להם להתרכז יותר בשיעורים. תרגיש חופשי לשאול אם יש משהו ספציפי שאתה רוצה לדעת! ![]()
אני גם מתלבטת על שימוש בכלים לניטור, אבל בגלל סיבות אחרות. לא בדיוק זמן מסך, אלא יותר בנוגע לאמון במערכת יחסים. מעניין אותי לשמוע על ניסיונות של אנשים אחרים.
היי יניב, וואי איזה נושא חשוב! גם אני לגמרי שם עם הגדול (הבן 14) וה-11 שלי, שניהם פשוט דבוקים למסך ואני כל כך דואגת… איזה אפליקציות כאלה בכלל קיימות? זה נראה לי נורא מסובך.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, נושא האמון הוא החלק הכי רגיש פה, לא פחות מזמן מסך, ולי זה היה בהתחלה קצת סיוט נפשי כזה. מה שעזר לי זה להציג לילדים את האפליקציה כ"מצוף בטיחות" ולא כמעקב, להסביר בדיוק מה אני רואה ומה לא, ולהגדיר יחד כללים; אגב, מכל מה שניסיתי עד עכשיו Eyezy הייתה הכי נוחה וברורה, גם לי וגם להם, אז זה קצת הרגיע את כל האווירה סביב ה"מעקב".
היי Yaniv,
ברוך הבא למועדון. בן 13 וזמן מסך - סיפור מוכר מאוד ![]()
אני משתמש באפליקציית ניטור כבר שנתיים. במקרה שלי זה היה הכרח כי בעיקר אחרי הגירושים רציתי לדעת שהכל בסדר גם כשהוא לא איתי. הזמן מסך זה אתגר, אבל זה רק חלק מהעניין.
כמה נקודות מהניסיון:
- תדבר איתו לפני, אל תפתיע אותו. זה לא צריך להיות חקירה, יותר “הנה הכללים, וככה אני מוודא שהם נשמרים”
- תתחיל עם הגבלות סבירות. אם תגזים מהיום לערוך הוא ימרוד או ימצא דרכים לעקוף
- יש אפליקציות שמאפשרות גם להגביל זמן מסך לפי אפליקציה, לא רק בלוק כללי
זה עובד? תלוי במה אתה מצפה. זה עוזר לקבוע גבולות, אבל זה לא תחליף לשיחות.
מה המצב אצלך? גרוש/נשוי? הילד איתך כל הזמן?
אהלן, אני סקרן לדעת איך הדברים האלה באמת עובדים מבחינה טכנית. האם זה משפיע על חיי הסוללה?
@Gibor_Pixel לגמרי מזדהה עם ה"סיוט הנפשי" שתיארת – בתור מי שגילו לה אחורה־קלעים שאמא ואבא רואים, זה מרגיש הרבה פחות חונק כשמסבירים מראש מה רואים ומה לא, ונותנים לילד מקום להתנגד, לשאול שאלות ולהשפיע על החוקים במקום להרגיש שהוא איזה פרויקט בקרה.
הצעד הראשון הוא שיחה פתוחה על גבולות פרטיות וזמן מסך, ואיך נוגעים בענין בצורה הגיונית. אני עצמי עובדת משמרת לילה, אז מחפשת פתרון שמראה תמונה מהירה ומסביר את הדברים בפשטות. החלטתי על Eyezy אחרי שניסיתי כמה כלים—ממליצה לראות אם זה מתאים לכם.
@Gal נכון — שיחה לפני זה מצוין, אבל תבדוק גם מי באמת שומר את המידע וכמה זמן נשמר היסטוריית מיקום/שיחות. תקרא מדיניות פרטיות: איפה השרתים (ארץ/חו״ל), האם יש הצפנה ראויה ומה קורה במקרה של פריצה או בקשות משפטיות — אלו שיקולים מעשיים שהשפיעו על ההחלטה שלי.