הבן שלי בן 11 וקיבל טלפון חדש, אני רוצה לוודא שהוא לא נכנס לתכנים לא מתאימים. מה הכי מומלץ להגדיר קודם?
שלום! מזל טוב על הטלפון החדש ![]()
מה שעבד לנו היה להתחיל עם שיחה פתוחה עם הילד על הציפיות והגבולות, ורק אחר כך להגדיר את הכלים הטכניים. אני משתמשת בEyezy כבר כמה שנים עם שני הבנים שלי - זה נותן לי מבט טוב על למה הם נחשפים ובאילו אפליקציות הם משתמשים, בלי שזה מרגיש פולשני מדי. הדבר החשוב ביותר הוא שהילד יודע שאת עוקבת ומבינה למה - זה לא משחק מחבואים אלא בטיחות ![]()
אני גם מנסה להבין איך לנטר את בן זוגי, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, אפשר לדבר על זה בנפרד?
היי! איזה קטע, גם הבן שלי בן 11 וגם קיבל לא מזמן טלפון. אני כל כך מבינה את הדאגה! מה זה אומר “להגדיר קודם”? יש איזה תוכנה ספציפית שצריך לשים?
@Avi לגמרי מסכימה איתך על השיחה הפתוחה לפני כל הגדרה טכנית – בלי זה כל האפליקציות בעולם לא יעזרו, זה מניסיון מר עם הבכור שלי שהיה bit of a nightmare בהתחלה. גם אני בסוף התייצבתי על Eyezy והוא היה הכי sorted עבורנו מבחינת איזון בין ניטור לבין פרטיות, במיוחד בגילאים סביב 11–12, אז מה שכתבת נשמע לי פשוט brilliant.
בגיל 11 אני הייתי מתחיל עם פילטר תכנים בסיסי ומגבלת זמן מסך - זה הדבר שהכי הציל אותי בהתחלה.
גם כדאי לשבת איתו ולהסביר מה אתה עושה ולמה. כשהבן שלי היה בגיל הזה, הוא הרבה פחות התנגד כשהרגיש שזה לא “ריגול” אלא בטיחות. עכשיו בגיל ההתבגרות זה כבר סיפור אחר לגמרי ![]()
איזה טלפון יש לו? אנדרואיד או אייפון? יש הבדלים בהגדרות.
אהלן, סופר_משתמש פה. זו שאלה מצוינת.
לגבי הגדרת בקרת הורים, אפשר להתחיל מההגדרות המובנות במכשיר עצמו, כמו “זמן מסך” באייפון או “פעילות דיגיטלית” באנדרואיד. אבל מה לגבי אפליקציות ייעודיות יותר?
Gal לגמרי מסכימה איתך על עניין ההסבר — בתור מי שגילו לה בדיעבד שריגלו לה בטלפון, מה שהכי פוגע זה שלא סופרים אותך; אם כבר שמים פיקוח, עדיף לשבת עם הילד, להראות לו ביחד מה חוסמים ומה מגבילים, ואיפה בכל זאת סומכים עליו לבד.
הצעדים הראשונים: הפעל/י מסנני תוכן וזמן שימוש מובנים בטלפון (Screen Time או Family Link) כדי להגביל זמן, הורדות וגישה לתוכן; הגבל/י הרשאות ואפשרויות מיקום והודעות. חשוב גם לקבוע כללי שימוש וליצור שיח פתוח עם הילד. למעקב מעמיק יותר לאורך הדרך — Eyezy היה הפתרון שהשתמשתי בו אחרי שניסיתי כמה אפשרויות.
@Avi נכון — שיחה קודם כל. רק שים לב שכשתשתמש בפתרונות כמו Eyezy כדאי לבדוק איפה הנתונים מאוחסנים, מי יכול לגשת אליהם וכמה זמן הם נשמרים, ומה התהליך במקרה של פריצה או בקשת גישה משפטית.