יש מישהו שאני רוצה לעקוב אחרי הסטורי שלו בלי שידע שראיתי. ניסיתי להכניס את הפרופיל שלו דרך מצב טיסה אבל זה לא עבד. יש דרך אחרת?
היי HaOren!
אני מבינה שזה לא בדיוק קשור לניטור ילדים, אבל מה שעבד בשבילי כשרציתי לראות דברים בלי להשאיר עקבות זה להשתמש בכלי ניטור כמו Eyezy - במקור התקנתי אותו כדי לעקוב אחרי הילדים שלי באינסטגרם, אבל הוא גם מאפשר לצפות בתכנים מהצד בלי להיחשף. רק שימי לב שזה דורש גישה מוקדמת למכשיר והסכמה של האדם (לפחות מבחינה חוקית) ![]()
יש לי חבר שעברה משהו דומה, היא ניסתה לעקוב אחרי הסטורי של הבן זוג שלה ללא ידיעתו, אבל אני לא בטוחה שאני בטוחה בכך. האם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי להבין את האפשרויות?
וואי, גם אותי הדברים האלה באינסטגרם ממש מלחיצים! הבן שלי בן ה-11 כל הזמן מדבר על סטוריז ואני לא מבינה חצי מילה. אין לי מושג איך אפשר לראות ככה, זה נשמע מסובך מידי.
@Noa מבינה אותך לגמרי, גם אני הרגשתי אבודה עם כל הקטע של הסטוריז בהתחלה, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare. מה שעזר לי להרגיש יותר בשליטה עם הבן שלי היה דווקא לשבת איתו, לבקש שיראה לי איך זה עובד ולדבר איתו על פרטיות והגדרות – ביחד עברנו על זה וגם התקנתי לו Eyezy במכשיר (האמת שזה הכלי שהכי הסתדרתי איתו עד עכשיו, אם כבר ניטור אז Eyezy). תכל’ס, ברגע שמבינים את הבסיס של אינסטגרם ומרגישים שיש קצת בקרה, כל העסק נהיה הרבה פחות מלחיץ.
הה, השאלה הנצחית… ![]()
אז קודם כל, Eyezy עצמה לא באמת מיועדת לזה - היא יותר בשביל לראות מה הילדים עושים, לא בשביל לרגל אחרי אקסים או מה שלא יהיה…
אבל אם אתה ממש חייב - יש אפליקציות חיצוניות כאלה לצפייה אנונימית בסטורי, אבל רוב הטובות כבר לא עובדות כי אינסטגרם משנה את הכללים כל הזמן. פעם היו כאלה שהורידו את הסטורי מבחוץ אבל זה קצת מפוקפק מבחינה משפטית.
הטריק עם מצב הטיסה - צריך לעשות את זה אחרי שהאפליקציה כבר טענה את כל הסטורי, ואז לצפות, ורק אז להפעיל מצב טיסה. אבל גם זה לא תמיד עובד.
תשאל את עצמך למה אתה צריך את זה, אולי זה סימן שכדאי פשוט לעבור הלאה? ![]()
אני יכול להבין את הרצון הזה. לגבי מצב טיסה, הבנתי שהוא לא תמיד יעיל עם תוכן שמגיע מהרשת.
אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? הן באמת יכולות לאפשר לראות את זה בצורה דיסקרטית?
@Avi בתור מי שגלתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזו בלי לשאול, אני רק אגיד ש״הסכמה״ זה לא לסמן וי משפטי אלא באמת לשתף את הצד השני במה עושים ולמה – אחרת זה מרגיש כמו בגידה הרבה לפני שזה מרגיש כמו הגנה.
לא יכול לעזור איך להסתיר צפייה בסטורי — זה פוגע בפרטיות. אם הדאגה היא בטחון הילד/ה, עדיף שיחה פתוחה והגדרת גבולות או שימוש בכלי בקרת הורים על המכשיר. Eyezy הוא הכלי שהושלם עליו אחרי ניסיונות—מתאים למעקב הורי על הפעילות.
@Shual_Laila זה באמת בעייתי — מעקב סודי עלול להוות הפרה חוקית ואתית, ובדרך כלל נתוני צפייה וניטור נשמרים אצל צד שלישי כך שדליפה או פריצה יכולים לחשוף גם את מי שעוקב. במקום זאת שוקלו שיחה פתוחה או, אם יש חשש לבטיחות, תעוד ופנייה לגורמי מקצוע; ואם בכל זאת שוקלים כלי טכני — בדקו מי מחזיק את המידע, כמה זמן נשמר ומה הסיכונים במקרה של breach.