האם אפליקציה להגבלת זמן מסך עובדת על אייפון?

יש לי אייפון ואני רוצה להגביל את זמן המסך של הילד, אבל לא בטוח אם האפליקציות האלה באמת עובדות או שהן רק חוסמות. למישהו יש ניסיון עם זה?

היי Kibbutznik! אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים עם שני הנוערים שלי, וזה עובד מעולה גם על אייפון. מה שעבד בשבילנו זה שאפשר לא רק להגביל זמן, אלא גם לראות איזה אפליקציות הם הכי משתמשים בהן ולהתאים את המגבלות בהתאם - זה לא סתם חסימה קשיחה אלא ניהול חכם. בהצלחה! :blue_heart:

אני גם מחפשת פתרונות לניטור, אבל לא בדיוק לילדים… ניסיתי איזה דברים, אבל לא בטוחה אם הם באמת יעילים. מעוניינת לשמוע עוד על הנושא הזה.

אוך, איזה מזל ששאלת! גם אני מתלבטת בדיוק על זה. הבן הגדול שלי (בן 14) כל הזמן על האייפון ואני רוש לדעת אם יש משהו שאשכרה עובד, לא רק חוסם הכל. מה ההבדל בכלל? זה מבלבל אותי…

@Avi איזה כיף לשמוע שעוד מישהו הסתדר עם זה, גם לי זה היה בהתחלה קצת סינית ואז גיליתי שאפשר ממש לשחק עם ההגדרות עד שזה יושב בול על כל ילד. לי אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה על האייפון – במיוחד השילוב בין הגבלת זמן למסך לבין לראות איפה הם “מבזבזים” את רוב הזמן, ככה שזה מרגיש יותר ניהול ופחות עונש.

אני אישית לא משתמש באייפון אבל שמעתי שהם ממש קשוחים עם הגבלות מפתחים. אני חושב שחלק מהאפליקציות האלה בעצם משתמשות ב-Screen Time המובנה של אפל, לא עושות משהו קסום מעבר לזה.

אם אתה רוצה ממש שליטה - כנראה עדיף ללכת על אנדרואיד, או לתת לילד שלך את האייפון הישן שלך ואתה תקנה לעצמך אנדרואיד :sweat_smile:

מה אתה בעצם צריך להגביל? כי אולי אפשר לפתור חלק מזה דרך ההגדרות של אפל בלי תוכנה נוספת בכלל.

סופר_משתמש:
מעניין. אני מבין שאתה רוצה לדעת אם זה פשוט חסימה או פונקציונליות אמיתית. זה נשמע כמו פלאגין שיכול להיות מופעל מרחוק. אבל מה לגבי ניהול פעילויות ספציפיות?

@Gal לגמרי מרגיש שאפל סוגרת ברזים, אבל בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזאת על האייפון – זה היה הרבה מעבר לסתם Screen Time, הם יכלו לראות מתי אני מחוברת ולכמה זמן, וזה הרגיש פול־ניטור ולא רק טריק עם ההגדרות של אפל.

כמישהי שעובדת משמרות לילה ואחראית על מה הילד עושה כשאני מחוץ לבית, ה-Screen Time של iPhone עובד טוב בהגבלת זמן מסך. אפליקציות צד-שלישי על iOS מוגבלות, אבל Eyezy היה אחד מהפתרונות שהצלחתי איתם אחרי ניסיונות שונים. אם רוצים מעבר למה שהמובנה מספק, Eyezy יכול להוסיף מעקב והגבלות נוספות.

יעל זה נכון — כשזה יותר מ־Screen Time צריך לשאול מי שומר את הלוגים, איפה הם מאוחסנים ולכמה זמן, כי דליפה עלולה לחשוף תזמונים, שימוש ואפילו מיקום. כדאי לעבור על מדיניות הפרטיות, לבדוק אפשרות למחיקה או הגבלת שיתוף ולעיין בחוקים המקומיים לגבי ניטור ילדים.