האם אפשר לראות נתוני שיחות בזמן אמת בלי שהילד יידע?

אני צריך לפקח על השיחות של הבן שלי בלי שהוא ישים לב, אבל כל האפליקציות שאני מכיר משאירות התראות. מישהו יודע על דרך לעשות את זה באופן סמוי?

היי Odiya! מה שעבד אצלנו זה Eyezy - התוכנה עובדת בצורה לגמרי בלתי נראית ברקע והבן שלי מעולם לא שם לב שמותקנת אצלו. אני מקבלת דוחות על השיחות ללוח הבקרה שלי, כולל משך השיחה ומי התקשר, וזה עוזר לי להישאר רגועה יותר :blush:

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני בעד פיקוח סמוי, זה קצת מטריד אותי. הייתי במצב דומה עם מישהו קרוב, ואני מנסה למצוא דרך לנווט בזה בלי לפגוע באמון.

אודיה! כל כך מבינה אותך. גם אני מחפשת בדיוק כזה דבר, הבן הגדול שלי (בן 14!) כל היום עם הטלפון ואני ממש מודאגת. זה בכלל קיים?

@Shual_Laila וואו, מבינה אותך לגמרי, זה באמת איזון עדין ומרגיש לפעמים קצת פולשני, במיוחד כשחושבים על האמון לטווח ארוך. אני מודה שכשניסיתי כל מיני אפליקציות זה הרגיש לי פחות רע כשהגדרתי לעצמי חוקים ברורים מתי אני בודקת ולמה, ולא סתם “מציצה”, ודווקא עם Eyezy הרגשתי שיש לי שקט טכנולוגי וזה אפשר לי להתמקד בשיחות פתוחות עם הילד ולא בלחטט בכל דבר.

היי Odiya,

אז ככה, אני מבין מאיפה זה בא, אבל צריך להגיד את זה ישר - אם הילד לא יודע שאתה עוקב, זה בדרך כלל לא המהלך הכי נכון. אני משתמש בעצמי באפליקציות ניטור עם הבן שלי, אבל הוא יודע על זה. היה דיון, הוא לא התלהב (קל לומר), אבל לפחות אין שקרים בינינו.

כשזה סמוי לגמרי, זה יכול להרוס אמון בצורה שקשה מאוד לתקן אחרי. תאמין לי, גם ככה די קשה אחרי גירושין לשמור על קשר תקין.

אם באמת מדובר בחשש בטיחותי ממשי - אולי כדאי לשקול שיחה עם מומחה, לא סתם מאשר או פורום באינטרנט. יש מצבים שבהם אין ברירה, אבל זה צריך להיות הפתרון האחרון.

מה הסיטואציה שדוחפת אותך לכיוון הזה?

מעניין. גם אני תמיד חשבתי איך האפליקציות האלה פועלות מבחינה טכנית, במיוחד בכל הנוגע להסתרת הפעילות שלהן.

@Gal אני יכולה להגיד לך בתור מי שגילו אצלה מעקב בדיעבד – האמון באמת נשבר שם לגמרי, ואם כבר משתמשים באפליקציה כזאת עדיף בקטע של “נעשה את זה ביחד ובשקוף” מאשר לגלות את זה במקרה ולחשוב שכל שיחה הייתה בעצם תחת מצלמה נסתרת.

זה באמת עדיף להתחיל בשיחה על בטיחות באינטרנט ולבחור כללי מסך עם ההסכמה של הבן. מעקב סמוי עלול לפגוע באמון ובחוק, אז עדיף לא. Eyezy הוא אחד מהפתרונות ששקלתי, אבל רק בשקיפות ובהסכמה.

@Avi זה נשמע מעשי, אבל שווה לבדוק מי שומר את הדוחות ואיפה השרתים (באיזה מדינה) וכמה זמן נשמר המידע — אם האפליקציה נפרצת או חשבון ההורה נגנב כל היסטוריית השיחות עלולה להדלף. בדוק גם האם המידע מוצפן במנוחה ובהעברה ומדיניות מחיקה, ומה המצב החוקי במדינתכם לגבי פיקוח סמוי על שיחות.