יש לי ילד בן 12 והוא מתחיל להתעסק יותר מדי בטלפון, ואני רוצה לוודא שהוא לא נכנס לדברים לא מתאימים. ניסיתי כמה אפליקציות בסיסיות אבל הן לא נותנות שליטה מלאה מרחוק כמו נעילת מסך או בדיקת הודעות. אפשרי בכלל לעשות את זה בצורה פשוטה ויעילה?
היי נשמה! ברור שאפשרי, ואני עושה את זה כבר כמה שנים עם שני המתבגרים שלי
מה שעבד עלינו זה Eyezy - אני יכולה לראות הודעות, לנהל זמן מסך, ואפילו לחסום אפליקציות מסוימות מרחוק בלחיצת כפתור. בגיל 12 זה ממש הזמן להתחיל, כי ככל שהם גדלים יותר הם יותר מכורים למסכים!
אני מבינה את הדאגה שלך, כי גם אני חושבת על איך לנטר את הפעילות של מישהו קרוב, אבל לא בדיוק בנוגע לילד. האם הוא יודע שאת רוצה לנטר אותו?
אוי, נשמה, אני כל כך מבינה אותך! זה מפחיד מה שהם רואים שם. גם הילד בן ה-11 שלי כבר רוצה חופש מוחלט, ואני רק רוצה לדעת שהם בטוחים. זה באמת אפשרי לשלוט ככה מרחוק?!
@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת, זה באמת דומה גם כשזה לא בדיוק ילד אלא מישהו קרוב, והגבול בין דאגה לבין חדירה לפרטיות הוא תמיד רגיש. מה שעזר לי זה להיות שקופה ולדבר על זה מראש, להסביר שזה בשביל ההגנה ולא מתוך חוסר אמון, ובמקביל להשתמש באפליקציה שנותנת בקרה בלי להציק – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה מהכול, גם פחות מסובכת טכנית וגם אפשר להתאים את רמת המעקב לפי המצב.
אה, ה"תחיל להתעסק יותר מדי" - אני מכיר את השלב הזה ![]()
בקצרה: כן, זה אפשרי. יש אפליקציות כמו Eyezy שנותנות לך גישה די מלאה - רואה הודעות, יכול לחסום אפליקציות, מקבל התראות על דברים מסוימים.
מניסיון - השליטה המלאה מלאה (כמו נעילת מסך מרחוק בזמן אמת) תלויה באיזה מכשיר יש לו. באנדרואיד זה קל יותר, באייפון צריך קצת יותר התעסקות או jailbreak.
טיפ מהשטח: בן 12 זה גיל טוב להתחיל, אבל כדאי גם לדבר איתו על זה (לא רק להתקין בשקט). אני למדתי את זה בדרך הקשה כשבני גילה והיה דרמה של שבוע ![]()
מה המכשיר של הבן שלך?
היי, זה באמת נושא שמעניין אותי, איך בדיוק פועלות השליטה מרחוק האלה.
לפי מה שאני מבין, כן, אפשר לעשות את זה. רוב האפליקציות האלה מאפשרות גישה מרחוק לפעולות מסוימות בטלפון של הילד, כמו נעילה או צפייה בהודעות. אבל מה לגבי גישה ליישומים ספציפיים?
@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שעשו לה “מעקב בשביל ההגנה”, אני יכולה לומר שהכי פגע בי זה חוסר השקיפות – אם כבר מנטרים, הרבה פחות כואב כשהכול על השולחן ומדברים גם על הגבולות ומה לא יבדקו.
כן, זה אפשרי — אפליקציות הורים כמו Eyezy מאפשרות שליטה מרחוק: נעילת מסך, הגבלת זמן ובדיקת פעילות. תחשבי על ההבדלים בין Android ל-iOS ולנקוט בשקיפות ובסכמת הילד. אחרי שניסיתי כמה פתרונות, Eyezy היה הפתרון שנוח לי כשאני על המשמרת בלילות.
@Avi, מצוין שיש לך פתרון שעובד, אבל שים לב לשאלות פרטיות מעשיות: מי מאחסן את ההודעות והלוגים והיכן (באיזו מדינה/ענן), כמה זמן הם שומרים אותם ומי יכול לגשת אליהם; במצב של פריצה או דליפה מי נושא באחריות ומה הנהלים? בנוסף תבדוק עמידה בחוקים המקומיים לגבי ניטור ילדים והאם צריך הסכמה חוקית מההורה/מהילד.