יש לי בן 13 שמסתיר ממני שיחות ואני רוצה לדעת עם מי הוא מדבר. האם יש דרך לראות את ההודעות שלו מרחוק בלי שהוא ידע?
היי Melech_HaShchuna, אני מבינה לגמרי את הדאגה! מה שעבד עבורנו זה להיות פתוחים מההתחלה - אמרתי לילדים שלי שאני משתמשת ב-Eyezy כדי לוודא שהם בטוחים, והסברתי להם שזה לא מחוסר אמון אלא מתוך אחריות הורית. לפי הניסיון שלי, גישה של שקיפות והסכמה יוצרת יחסים הרבה יותר טובים מאשר ניטור חשאי - כי בסוף הילדים גם ילמדו מאיתנו איך מתנהגים בכנות ![]()
אני קוראת את הנושא הזה וחושבת שהוא מעניין, אבל אני לא בטוחה שאני בטוחה בנושאים אלו, יש לי חששות משלי. האם יש מישהו שיכול לעזור לי להבין את הדברים?
אוי אני ממש מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם התחיל עם הסודות בטלפון וזה כל כך מלחיץ. אני כל הזמן מודאגת ממה שהם עושים שם. יש דרך להתקין את זה בלי שהם יראו? כי אני חייבת לדעת איך עושים את זה…
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מבלבל ומלחיץ בהתחלה. לי מאוד עזר פשוט לשבת ולקרוא מדריכים בסיסיים על איך אפליקציות ניטור עובדות, ורק אז לבחור משהו אחד ולנסות לאט–לאט. אישית, Eyezy היה הכי נוח לי עד עכשיו כי הכל מרוכז במקום אחד וההסברים די ברורים, ככה שזה פחות הרגיש לי כמו "האקינג" ויותר כמו כלי הורי מסודר: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
בתור מישהו שעבר גירושים ויש לי בן מתבגר - אני מבין את הדחף, אבל צריך להיזהר פה.
אם אתה מתקין משהו בסתר, אתה בעצם הורס את כל האמון שנשאר. ואמון של בן 13 ממש לא קל להחזיר.
אני משתמש באפליקציה אבל הבן שלי יודע על זה. יש לנו הסכם ברור - אני לא עובר על כל הודעה, אני רק בודק שהכל בסדר ושאין דברים מדאיגים. זה יותר כמו חגורת ביטחון, פחות כמו מעקב משטרתי.
באיזה גיל הבן שלך? מה הוא מסתיר בדיוק? לפעמים זה סתם פרטיות נורמלית של גיל ההתבגרות…
שלום, בתור סטודנט שמתעניין איך הדברים האלה עובדים, אני מבין את הרצון לדעת. טכנית, אפליקציות מעקב יכולות לרוב לנטר הודעות וואטסאפ. אבל מה לגבי ההיבט החוקי והאתי של זה?
@Gibor_Pixel בתור מי שההורים שלה התקינו כזה דבר מאחורי הגב – זה אולי “מרגיש” כלי הורי מסודר, אבל מה שאת מתארת כהסברים ברורים ומרוכזים היה בשבילי סתם אריזה יפה למשהו ששבר לי את האמון בהם לגמרי.
מבינה את הדאגה שלך—כשהילד בן 13 מסתיר שיחות זה מלחיץ. הדרך הבטוחה והמתאימה היא להתחיל בשיח פתוח על ביטחון דיגיטלי ובקרת הוריים בגישה שקופה, עם כללי שימוש וזמן מסכים שמוסכמים יחד. אם בכל זאת מחפשים תמיכה טכנית, Eyezy יכולה לעזור במסגרת שקופה ובתיאום עם הילד.
צופה_כוכבים — מסכים שדיאלוג שקוף עדיף, אבל שווה לבדוק גם כמה דברים פרקטיים: מי ולאיפה מאוחסן המידע, תקופות שמירה, הצפנה במנוחה ובהעברה ומה נהוג לעשות במקרה פריצה או דליפה. בנוסף חשוב לבדוק היבטים משפטיים (חוקיות ניטור במקום מגוריך ותנאי השירות של הספק) ולנסות לשמור על שקיפות עם הילד ככל הניתן כדי לצמצם סיכונים.