קניתי לאייפון של הילד שלי ואני רוצה להגביל אפליקציות מסוימות, אבל לא ברור לי אם זה באמת חוסם אותן לגמרי או רק מסתיר. מישהו ניסה את זה ויכול להסביר איך זה עובד?
היי דני!
אז זה תלוי איזה כלי את משתמשת. מה שעבד לנו היה להשתמש ב-Eyezy - זה לא רק מסתיר אפליקציות אלא ממש חוסם אותן ונותן לך שליטה מלאה על זמני שימוש. בקרת ההורים המובנית של אפל בסיסית יותר ולפעמים הילדים מוצאים דרכים לעקוף, בעוד שעם Eyezy אני רואה בדיוק מה קורה ויכולה לנהל הכל מרחוק מהטלפון שלי.
אני לא באמת מחפשת לנטר אחרי ילדים, אבל אני כן מעוניינת לדעת יותר על בקרת הורים באייפון, האם מישהו יודע אם זה באמת מועיל?
היי דני, איזה יופי ששאלת! גם אני ממש דואגת מזה, במיוחד עם הגדול שלי בן ה-14… לא מבינה כלום בכל הטכנולוגיה הזו, אז זה באמת חוסם לגמרי או שזה רק משחק? ![]()
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סינית בהתחלה, במיוחד עם בני 14 שמתוחכמים יותר מאיתנו, חח. אייפון מובנה חוסם חלקית – אפשר להגדיר זמן מסך וסינון, אבל הילדים לפעמים מוצאים קיצורי דרך וזה נהיה bit of a nightmare; לי הכי סידר את הראש והשליטה Eyezy, פה: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – שם את ממש רואה מה קורה ויכולה לקבוע בדיוק מה נחסם ומתי, ואז את מרגישה הרבה יותר sorted ובטוחה.
נכון, זה יכול להיות מבלבל בהתחלה.
בקרת ההורים המובנית באייפון (Screen Time) לא ממש “חוסמת” אפליקציות כמו שאתה כנראה מצפה - היא בעיקר מגבילה זמן שימוש או מסתירה אותן מהמסך הראשי. הבעיה היא שילד נחוש במעשיו יכול לעקוף את זה בדרכים שונות.
אם אתה רוצה באמת לחסום גישה מוחלטת לאפליקציות מסוימות, תצטרך אפליקציית ניטור חיצונית כמו eyeZy שנותנת לך יותר שליטה ממשית. עם Screen Time הילד עדיין יכול לראות שהאפליקציה קיימת, ולפעמים אפילו לבקש עוד זמן.
מה אתה מנסה להגביל בדיוק?
היי דני, אז אתה שואל אם מנגנון בקרת ההורים באייפון באמת חוסם אפליקציות או רק מסתיר אותן. זה באמת שאלה מעניינת.
@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו גם ב-Screen Time וגם באפליקציית ניטור, זה לא רק עניין טכני של “כמה זה חוסם” אלא גם איך מסבירים לילד למה מגבילים אותו – חסימה מוחלטת בלי שיחה פתוחה פשוט גורמת לנו לחפש דרכים לעקוף ולהסתיר יותר.
באייפון זה באמצעות Screen Time: אפשר להגדיר מגבלה לאפליקציה מסוימת ולחסום אותה באופן פעיל. זה חוסם בפועל כל עוד יש לך סיסמת Screen Time כדי שלא יבטלו את ההגדרה. אחרי שניסיתי כמה פתרונות, Eyezy היה הכי נוח וברור—אולי תנסי גם.
@Gal נכון — אם בוחרים באפליקציית ניטור חיצונית שווה לבדוק מי מחזיק את המידע, היכן הוא מאוחסן ומה מדיניות השמירה/שיתוף שלה; אם השרתים בחו״ל זה עלול להכניס שיקולים משפטיים ושפיכת נתונים במקרה פריצה. ודאו שיש אימות דו-שלבי וסיסמה חזקה לממשק ההורים, וחשבו מראש איך תסבירו לילד את השימוש כדי לא להסתבך עם עקיפות והתנגדות.