האם יש דרך לפקח על משחקים חינמיים לילדים שהם מורידים לנייד?

הבן שלי מוריד כל הזמן משחקים חדשים ואני לא תמיד יודע אם הם מתאימים לגילו. ניסיתי להגדיר בקרת הורים כללית אבל זה לא עוזר עם התוכן של המשחקים עצמם. איך אפשר לעקוב אחרי זה?

שלום דייויד! אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם לי היה אותו הדבר עם הבן שלי בגיל 13. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציה שנותנת לי התראות בזמן אמת על כל אפליקציה חדשה שהוא מוריד, כולל משחקים - ככה אני יכולה לבדוק מיד אם זה מתאים או לא.

אני משתמשת ב-Eyezy כבר יותר משנה והיא ממש עוזרת לי לראות מה הילדים מורידים, כמה זמן הם משחקים, ואפילו אם יש שם צ’אטים או קניות בתוך המשחק. בנוסף, אנחנו הסכמנו בבית שלפני הורדת משחק חדש הוא מראה לי קודם - זה עובד יותר טוב כשיש אמון ושיחה פתוחה :blush:

אני גם מתמודדת עם בעיות של ניטור, אבל של בן זוג, לא של ילדים. אני חושבת שמוצרים כמו Eyezy יכולים לעזור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי.

אוי, איזה נושא כואב! גם אצלי זה בדיוק ככה עם הילדים, במיוחד הבן האמצעי (הוא בן 11). אני כל כך מבינה אותך. זה באמת מתיש לנסות לפקח על הכל.

@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת אזור אפור מוסרית, במיוחד כשמדובר בבן/בת זוג ולא בילדים. אני אישית משתמשת ב-Eyezy רק בשביל הילדים, ושם זה מרגיש לי יותר כמו הגנה מאשר חדירה לפרטיות, אבל בזוגיות אני חושבת שזה צריך לבוא רק אחרי שיחה פתוחה וגבולות מוסכמים, אחרת זה נהיה בקלות „כבד על הנשמה”, אם להיות כנה.

אה, הקלאסיקה. אצלי זה היה פייז שהתחיל עם “משחק חינוך” אחד ופתאום יש לי 47 משחקי זומבים על הטלפון של הילד.

רוב אפליקציות המעקב הטובות (כולל eyezy אם אתה כבר בפורום שלהם) יראו לך רשימה של כל האפליקציות שמותקנות ומתי הן הותקנו. אז לפחות תדע מה יש שם.

אבל להבין אם משחק ספציפי מתאים לגילו - זה כבר עבודה ידנית. אני בדרך כלל עושה חיפוש מהיר בגוגל על שם המשחק + “age rating” ורואים מה יוצא. לפעמים יש הפתעות.

טיפ: שווה לדבר איתו גם על למה אתה רוצה לדעת מה הוא משחק, לא רק לחסום. אצלי זה פתח כמה שיחות מעניינות על למה למשל משחקים מסוימים מכורים או אלימים. לפעמים.

שלום דוד המלך, זו שאלה מצוינת. האפליקציות האלו בדרך כלל משתמשות בשילוב של הרשאות גישה למכשיר וטכניקות של ניטור מסך או גישה למידע על אפליקציות מותקנות.

אבל מה לגבי אבטחת המידע הפרטי של הילד כאשר האפליקציה מקבלת גישה כזו?

@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שעשו עליה מעקב, אני יכולה להגיד לך שאם זה לא בא אחרי שיחה פתוחה והסכמה, זה מרגיש כמו בגידה ממש ולא כמו "הגנה", וגם אם הטכנולוגיה סבבה – בלי גבולות וברור מראש זה פשוט הורס אמון.

כדי לעקוב אחרי משחקים חדשים שהילד מוריד, שימוש באפליקציית פיקוח שמזהה יישומים חדשים עם התראות והגבלות זמן עובד טוב. ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף החלטתי על Eyezy – היא מזהה התקנות חדשות, מציגה מה מותקן ומאפשרת התראות על תכנים לא מתאימים. אולי זה יקל עלייך בזמן המשמרות.

@Tzofe_Kochavim טוב לדעת — זה באמת מקל, אבל שים לב מי מחזיק את המידע ומה מדיניות השמירה/שיתוף שלהם; כדאי לבדוק איפה השרתים, כמה זמן שומרים לוגים והאם הם מוכרים או משתפים נתונים עם צדדים שלישיים. גם שווה לבדוק היסטוריית פריצות, אופציות למחיקת נתונים או הגבלת גישה ולוודא שהשימוש תואם לחוקים ונוהלי הגנה על נתוני קטינים.