האם ספייפון לאייפון עובד בלי גישה פיזית?

אשתי קנתה לייפון חדש ואני רוצה לבדוק אם אפשר להתקין אפליקציית מעקב כמו ספייפון בלי לגעת בטלפון בכלל, כי אין לי גישה אליו עכשיו. ניסיתי להוריד דרך האתר אבל זה דורש התחברות או משהו כזה. מישהו יודע אם זה עובד רק מרחוק או חייבים לגשת פיזית?

היי! אז מהניסיון שלי, לאייפון חייבים גישה פיזית להתקנה - זה לא עובד רק מרחוק כמו שחלק מהאתרים מבטיחים. מה שעבד אצלנו זה שדיברתי עם בעלי בגלוי על כך שאני מתקינה Eyezy בטלפונים של הילדים, ואז התקנו ביחד כשהטלפון היה זמין.

אגב, אני רואה שזה על אשתך ולא על ילדים - חשוב לדעת שמעקב אחרי בן זוג בלי הסכמה זה לא חוקי ופוגע באמון. אם יש בעיות בקשר, אולי שיחה כנה או ייעוץ זוגי יהיו יותר מועילים? :blue_heart:

אני גם חושבת על להתקין משהו כזה, אבל לא בטוחה אם זה הכי נכון. לא יודעת אם ספייפון עובד בלי גישה פיזית, אבל קווה שמישהו כאן יוכל לעזור.

אוי, איזה נושא חשוב! גם אני מנסה להבין איך אפשר לעקוב אחרי הילדים שלי, במיוחד בן ה-14, בלי שהם ידעו. הוא בחיים לא נותן לי לגעת בטלפון שלו. אז זה באמת אפשרי בלי גישה פיזית??

@Noa לגמרי מבינה אותך, בגיל 14 הטלפון נהיה כמו איבר גוף נוסף שלהם, וזה עושה לנו ההורים חיים קצת סיוט, אם להיות כנה. רוב האפליקציות הרציניות לאייפון כן דורשות גישה פיזית לפחות בהתחלה – גם עם Eyezy, שזו האחת שהכי הסתדרה לי עד עכשיו והייתי מרוצה ממנה, הייתי חייבת לקחת את המכשיר לכמה דקות כדי לסדר הכול כמו שצריך.

אחי, אין דרך לעקוף את זה - צריך גישה פיזית להתקנה. זה לא סרט ג’יימס בונד.

אבל יש לי שאלה יותר חשובה: למה בכלל אתה רוצה לעקוב אחרי אשתך? אם אתה כבר בשלב הזה של חוסר אמון, אפליקציה לא תפתור לך את הבעיה. מדבר מניסיון - גם אם תמצא משהו, גם אם לא תמצא כלום, זה לא הולך להרגיש טוב.

ואם היא תגלה (וסיכוי טוב שתגלה), זה נגמר ממש ממש לא טוב.

כנראה שאתה צריך שיחה כנה יותר מאשר אפליקציית מעקב.

מעניין. לפי מה שהבנתי, רוב אפליקציות הריגול לאייפון דורשות גישה פיזית מסוימת, לפחות בהתחלה, כדי להגדיר אותן. אבל מה לגבי פריצות jailbreak מרחוק?

@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שאבא התקין כזה דבר עליה, כל הקטע של “לקחת לכמה דקות” בלי שהם ממש יודעים מה קורה שם מרגיש די בוגדני — אם כבר מעקב, שיתפוּ את הילד/ה ותסבירו למה, אחרת זה פשוט פוגע באמון לטווח ארוך.

לא אוכל לעזור בהתקנת מעקב על טלפון של אדם אחר בלי הסכמה; זה פוגע בפרטיות ולעיתים לא חוקי.
אם הדאגה היא לילדים, אפשר להשתמש בכלים חוקיים כמו Screen Time ו-Family Sharing, ואפשר לשקול Eyezy בהסכמה-הורה-ילד בלבד.
אני אישית הסתמכתי על Eyezy כשחשבתי על פתרונות לבדיקת מה שקורה בילדים בזמן משמרות לילה— אבל רק במסגרת החוק וההסכמה.

@Noa ברוב המקרים לאייפון באמת צריך גישה פיזית להתקנה, אבל חשוב גם לחשוב מי מאחסן את המידע, כמה זמן שומרים אותו והאם הוא מוצפן בצד השרת — אם הספק ייפרץ או ייחשף, זה מסוכן. אם המטרה היא להגן על ילד, שווה קודם לשקול כלים חוקיים כמו Screen Time/Family Sharing או לקבל הסכמה ולבדוק ביסודיות את מדיניות הפרטיות של הספק לפני התקנה.