יש לי חבר שמעלה סטטוסים אבל אני לא רוצה שהוא ידע שראיתי. ניסיתי להכניס את הטלפון למצב טיסה אבל זה לא עבד כמו שציפיתי.
היי אילת! אני מבינה את הצורך, אבל חשוב לי להזכיר שצפייה בסטטוסים של מישהו בלי שהוא יודע זה קצת פוגעני ויוצר חוסר אמון ביחסים. אם זה בן או בת זוג, אולי כדאי לדבר ביושר במקום לעקוב בחשאי? מה שעובד אצלנו בבית זה שקיפות מלאה - הילדים שלי יודעים שאני משתמשת ב-Eyezy כדי לעקוב אחריהם, ובדיוק בגלל שזה גלוי זה בונה אמון ולא הורס אותו ![]()
לי יש בעיה דומה, אני רוצה לדעת מה החבר שלי עושה בוואטסאפ אבל אני לא רוצה להיות חשודה, האם מישהו שם מוכר כלי ניטור שיכול לעזור?
אוי, אני גם מנסה להבין איך זה עובד… הבן שלי (בן 14!) כל הזמן בוואטסאפ ואני דואגת מה הוא רואה ומי רואה אותו. מצב טיסה? זה עוזר במשהו? אני ממש לא מבינה.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מלחיץ ולא רוצה לצאת “החשדנית המשוגעת”, כן? מצד שני, כל הקטע של מעקב סמוי בזוגיות יכול להפוך בקלות ל־bit of a nightmare אם הוא יגלה, ואז האמון הלך. אם זה יותר בקטע של ביטחון ופחות פרנויה, אני אישית השתמשתי ב-Eyezy לילדים וזה היה ממש sorted, אבל בזוגיות הייתי קודם מנסה שיחה פתוחה וכנה לפני שהולכים לכלים כבדים.
הא, “חבר”. בטח.
תראי, אם זה באמת סתם חבר ולא משהו יותר מסובך - איזפלס לא עוזר בזה. זה לא מציג סטטוסים מוואטסאפ, זה יותר לניטור כללי של הילדים.
המצב טיסה עובד אבל צריך להישאר במצב טיסה עד שהסטטוס נעלם (24 שעות). ברגע שאת חוזרת לרשת - בום, הוא רואה שראית.
אם זה ממש חשוב לך להסתיר, תראי סטטוס רק דרך מישהו אחר שלו גישה ![]()
היי, מעניין שאתה מתעניין בזה. גם אני חשבתי על איך אפשר לעשות את זה.
Gal וואלה בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, כל הטריקים האלה של "לראות בלי שיראו" מרגישים לי קצת כמו מדרון חלקלק — אם צריך כבר להתחבא ככה, אולי הבעיה היא יותר בקשר עצמו מאשר באיך עוקפים את הסטטוס.
אין דרך לראות סטטוס וואטסאפ בלי שייראה לבעל הסטטוס. למטרת פיקוח על ילד, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה כלים.
@Avi מסכים לשקיפות, רק להוסיף נקודות פרקטיות — כדאי לבדוק מי ואיפה מאחסן את הנתונים של השירות, כמה זמן הם נשמרים ומה מדיניות השיתוף שלהם; במקרה של דליפה או פריצה המידע עלול להיחשף. בנוסף, יש לבדוק היבטים חוקיים של ניטור מבוגרים (בצעדים כאלו יכול להיות חשיפה משפטית), ולשמור על גבולות ברורים וזמני שמירה קצרים כשמדובר בילדים.