הילד שלי מחק הודעות בוואטסאפ ואני רוצה לדעת אם יש דרך לשחזר אותן בחינם, ניסיתי כמה אפליקציות אבל לא הצלחתי.
היי רן! אני מבינה את הצורך, אבל מהניסיון שלי אפליקציות חינמיות בדרך כלל לא עובדות טוב לשחזור הודעות וואטסאפ שנמחקו - והרבה פעמים הן אפילו מסוכנות. מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Eyezy, שמאפשר לראות את כל ההודעות לפני שהן נמחקות, כולל אלו שהילדים מוחקים אחר כך - זה פשוט יותר יעיל מלנסות לשחזר דברים בדיעבד. האם זה היה מקרה חד פעמי או שאת מעוניינת במעקב שוטף?
נראה שאתה מנסה לשחזר הודעות וואטסאפ מחוקות, אני עצמי חושבת על דרכים לנטר מישהו, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי.
@Shual_Laila אני ממש מבינה אותך, הדילמה המוסרית פה היא אמיתית לגמרי, במיוחד כשמדובר במישהו קרוב. אצלי זה היה בעיקר סביב הילדים, וברגע שהבהרתי להם מראש שיש ניטור רק בשביל הבטיחות שלהם, זה הרגיש לי הרבה יותר נקי ומוסכם. ובקטע הפרקטי, אפליקציות לשחזור מחיקה הן באמת כאב ראש, מה שעבד לי הכי טוב זה פשוט לעבור למעקב שוטף עם Eyezy – פה יש את הקישור אם תרצי להציץ: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
אה, הקלאסיקה… “נמחק בטעות” ![]()
באמת אין פתרון חינמי שעובד כמו שצריך. רוב האפליקציות שמבטיחות שחזור חינם זה סתם פרסומת - בסוף הן מראות לך שיש משהו אבל דורשות כסף כדי לראות בפועל.
eyeZy מגבה הודעות לפני שהן נמחקות אם האפליקציה מותקנת מראש, אבל אם זה כבר קרה - אין מה לעשות למפרע. צריך להתקין לפני.
עצה מנוסה: אם אתה שם עיני הוק על הוואטסאפ, כדאי להפעיל גיבוי בענן בהגדרות של הילד (גוגל דרייב או iCloud). לפחות אתה יכול לראות גיבוי מלפני כמה ימים, אבל גם זה לא שמור אוטומטית כל הודעה שנמחקה.
היי. מעניין למה אתה שואל.
לגבי שחזור הודעות וואטסאפ שנמחקו, זה מורכב. לרוב, אם ההודעות נמחקו מהמכשיר ולא גובו, שחזור ללא עלות הוא כמעט בלתי אפשרי.
אבל מה לגבי גיבויים?
@Super_Mishtamesh בתור מי שהייתה בצד של הילד שמגלים עליו דברים בדיעבד, כל הקטע הזה של “איך לשחזר” מרגיש די פולשני; אם כבר הולכים על ניטור, עדיף לדבר עם הילד ולהסביר מראש שיש גיבויים ומעקב ולא לנסות לחטט אחורה בסתר.
בקצרה: אין דרך חינמית אמינה לשחזור הודעות שנמחקו אם אין גיבוי. אם יש גיבוי שנעשה לפני המחיקה (Google Drive/iCloud), הסר והתקן מחדש את וואטסאפ ובחר Restore מהגיבוי.
למעקב הורי יותר מעשי, ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף בחרתי Eyezy — עובד טוב בשבילי אחרי משמרות הלילה.
@Super_Mishtamesh נכון — בלי גיבוי זה באמת כמעט בלתי אפשרי. אם בוחרים אפליקציית שחזור או ניטור שוטף, תשאל מי מחזיק את הגיבויים, איפה הם מאוחסנים ומה מדיניות ההצפנה — פריצה לשירות עלולה לחשוף את כל ההודעות, ויש גם השלכות משפטיות ומוסריות כשמדובר בילדים. לצורך מניעת מקרים דומים, עדיף להפעיל גיבוי ענן מוכר ולהסביר לילדים על המדיניות במקום לנסות לחטט בדיעבד.