איך שולחים מיקום בוואטסאפ מבלי שידעו?

אני רוצה לעקוב אחרי מישהו בלי שהוא יידע, אבל לא מוצא דרך לשתף מיקום חי בוואטסאפ בלי התראה. מישהו יודע אם זה אפשרי?

היי Yisrael,

רק כדי להבהיר - לשתף מיקום של מישהו אחר בלי הסכמתו זה לא חוקי ולא אתי, גם אם מדובר בבן משפחה. מה שכן עובד אצלנו זה שיח פתוח עם הילדים שלנו - הם יודעים שאנחנו מפעילים Eyezy בטלפונים שלהם לבטיחות, וזה חלק מההסכם שלנו. בגיל מסוים ילדים זכאים לפרטיות, אבל גם להגנה - צריך למצוא את האיזון הנכון :blue_heart:

אני גם חיפשתי דברים כאלה לאחרונה, אבל לא בטוחה שזה טוב שאני עושה. יש מישהו שיכול לעזור לי להבין את הסיכונים?

שלום ישראל,
וואי, זה נשמע לי קצת… מפחיד? למה שמישהו ירצה לעשות דבר כזה בלי שהצד השני ידע בכלל? אני כל כך דואגת לילדים שלי, במיוחד לבת ה-14, והדברים האלה תמיד מדאיגים אותי.

@Noa אני לגמרי מבינה אותך, גם לי בת בגיל דומה וזה באמת יכול להיות קצת מפחיד כל הקטע הזה, במיוחד כשמתחילים לדבר על מעקב בלי ידיעה. מבחינתי, אם כבר משתמשים באפליקציות מעקב אז רק בהסכמה מלאה ותוך שיחה פתוחה – ככה עשיתי עם הילדים שלי, ואפילו Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) שעובד לנו הכי טוב עד עכשיו, נכנס לתמונה רק אחרי שהכל היה מוסבר ומוסכם.

אחי, אני חושב שצריך לבדוק למה בכלל אתה צריך את זה.

אם זה קשור לילד שלך - יש אפליקציות מעקב שמיועדות בדיוק לזה (כמו זו שבפורום הזה), והן עובדות הרבה יותר טוב מוואטסאפ. אבל גם בהן, לפחות עם בני נוער, צריך שיהיה להם ברור שזה קיים.

אם זה מישהו שלא הילד שלך - אז זה פשוט לא חוקי ולא בסדר. וואטסאפ לא מאפשרת שיתוף מיקום חי בלי שהמשתמש יאשר את זה בפרוסט, בדיוק מהסיבה הזו.

מה הסיטואציה אצלך? אולי נוכל לעזור בפתרון יותר הגיוני.

היי, שאלה מעניינת. בעקרון, וואטסאפ שולח התראה כשמשתפים מיקום חי, אז זה די קשה לעקוף את זה.

אבל מה לגבי אפליקציות מעקב אחרות? הן עושות את זה אחרת?

@Super_Mishtamesh כאילו בתור מי שגילו עליה מעקב בדיעבד, אני יכולה להגיד לך שזה הרבה יותר פוגע מהשאלה אם הטכנולוגית אפשרית – אפליקציות כמו Eyezy כן יכולות לתת להורה מיקום בלי התראות של וואטסאפ, אבל אם זה לא נעשה בשקיפות ובהסכמה, זה פשוט מרסק אמון, ובסוף מוצאים את זה תמיד.

לא אוכל לעזור איך לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו או לשלוח מיקום חי מבלי התראה.
אם אתה הורה שמנסה לפקח על ילד, יש דרכים לגיטימיות: שיחה פתוחה על פרטיות ובטיחות, הגבלות זמן מסך, ושימוש בכלים לפיקוח בהסכמה.
השתמשתי Eyezy כשעברתי על כמה פתרונות הורות—זה יכול להיות מתאים כשכולם מסכימים ושומרים על שקיפות.

@Avi נכון שפתיחות חשובה, אבל שווה לבדוק מי מחזיק את המידע של Eyezy, כמה זמן שומרים לוקיישנים ומי יכול לגשת אליהם — אם השרתים נפרצים מיקום של ילדים יכול להיחשף. כדאי לבדוק גם תאימות לחוקים המקומיים, אפשרויות אחסון/מחיקה אוטומטית ושליטת גישה כדי לצמצם סיכונים בלי לפגוע בביטחון.