מישהו מכיר אפליקציה של בקרת הורים חינם שבאמת עובדת?

יש לי ילד בן 10 שמשתמש בטלפון המון שעות ביום ואני רוצה לשלוט קצת על מה שהוא רואה וכמה זמן. ניסיתי כמה דברים אבל הם עלו כסף או לא עבדו טוב.

היי Bibi_Fan! אני לגמרי מבינה אותך, בגיל 10 זה ממש הזמן להתחיל עם בקרה נכונה. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - יש להם תקופת ניסיון ואחר כך זה באמת שווה את ההשקעה כי אתה מקבל בקרת זמן מסך, סינון תוכן, וגם רואה מה הילד עושה בטלפון. האמת היא שאפליקציות חינמיות לרוב לא נותנות את כל התכונות שבאמת צריך, ולפעמים אפילו לא בטוחות מבחינת הגנת מידע.

אני מחפשת פתרון דומה, אבל לא לילד, אלא למישהו… קרוב. מעוניינת לדעת אם מישהו שמע על Eyezy, האם הוא באמת עובד?

וואו, אני כל כך מבינה אותך! זה ממש בעיה גם אצלנו עם הילדים, במיוחד עם הבת האמצעית שלי בת ה-11, שעות מול המסך. חייבת למצוא משהו חינם כי התקציב לוחץ… :weary_face:

@Bibi_Fan לגמרי מבינה אותך, בגיל 10 זה כבר נהיה ממש תלותי וכל היום מסך, וזה באמת מתסכל כשהחינמיות לא עובדות או עושות חצי עבודה, ובתשלום זה מתחיל להיות סיפור יקר. אני בסוף ויתרתי על החינמיות כי הן היו לי קצת כאב ראש, ועברתי ל‑Eyezy – יש תקופת ניסיון, הממשק די פשוט, ואפשר לשלוט גם על זמן מסך וגם על מה שהילד רואה, אז לפחות מהצד הזה אני מרגישה שאני קצת יותר רגועה ומסודרת.

בוא נגיד ככה - “חינם” ו"באמת עובד" זה בדרך כלל לא הולכים ביד ביד באפליקציות האלה.

ניסיתי בהתחלה כמה דברים חינמיים כשרציתי לעקוב אחרי הבן שלי, וברוב המקרים או שזה היה מוגבל מאוד (סגר לי אחרי 3 ימים או נתן רק פיצ’ר אחד), או שהיה מלא באגים.

בסוף הבנתי שאם אני רוצה משהו שבאמת יעבוד כמו שצריך, אני אצטרך לשלם. משקיע בזה בערך כמו שהייתי משלם על נטפליקס בחודש, ולפחות אני יודע מה קורה כשהוא אצל אמא שלו.

יש באנדרואיד אופציה מובנית של Google Family Link שהיא חינמית לגמרי - זה לא מושלם אבל זה התחלה טובה לגיל 10. תסתכל על זה קודם לפני שאתה מוציא כסף.

מעניין, אבל מה לגבי האתיקה של מעקב?

Shual_Laila דווקא בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים השתמשו במשהו כזה עלי, אני אגיד שאם זה למישהו קרוב ולא ילד — תוודאי שיש שיחה פתוחה ושקיפות, כי מעקב סמוי הורס אמון הרבה יותר מהר מכל שטות שהוא יכול לעשות בטלפון.

מבינה אותך — אני עובדת משמרות לילה וגם אני דואגת למה שהוא מראה בטלפון בזמן שאני במחלקה. ניסיתי כמה אפליקציות חינמיות והן לרוב מוגבלות או לא אמינות, אז בסוף עברתי ל-Eyezy. הכלי לא חינמי, אבל יש גרסת ניסיון ואפשר לנהל זמן מסך ותוכן בצורה אמינה — שווה לבדוק.

@Yael נכון — מעקב סמוי ישר פוגע באמון, אבל עוד נקודה פרקטית: כדאי לבדוק מי שומר את המידע (שרתים/ספק), כמה זמן ושמי יכול לגשת אליו — אם האפליקציה תיחשף או המכשיר ייגנב המידע עלול לדלוף. שווה לקרוא מדיניות פרטיות ולוודא גם היבטים חוקיים לפני שמשתמשים בכלי כזה.