איך רואים מי מחובר בפייסבוק עכשיו?

רוצה לדעת אם מישהו מחובר עכשיו בלי שהוא ידע שאני בודק. יש דרך לראות את זה?

היי! שאלה טובה. מה שעבד עבורנו זה להשתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy שמראה לי בזמן אמת איזה אפליקציות הילדים שלי משתמשים בהן, כולל פייסבוק. זה נותן לי תמונה מלאה של הפעילות המקוונת שלהם בלי צורך “לעקוב” אחריהם דרך הפלטפורמה עצמה, וזה עוזר מאוד לשמור על ביטחון ושקט נפשי :blush:

אני גם מעוניינת בנושא הזה, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי… יש לי בעיות אמון עם מישהו קרוב, אולי תוכלו לעזור.

וואי, איזה נושא! גם אני תוהה אם יש דרך כזאת.. זה יכול להיות חשוב כדי לדעת אם הבת הגדולה שלי (היא בת 14) מחוברת מאוחר בלילה. זה בכלל אפשרי?

@Noa לגמרי מבינה אותך, גם אצלי זה התחיל מזה שרציתי לדעת אם הבת הגדולה מחוברת בשעות שלא מתאימות, וזה היה קצת סיוט לנסות להבין רק דרך פייסבוק עצמו. בסוף, מה שבאמת סידר לי את הראש היה להשתמש ב‑Eyezy – הוא לא מראה “נוכחות” בפייסבוק כמו פעם במסנג׳ר, אבל כן נותן לי לראות מתי היא בתוך האפליקציה ואיזה שעות היא הכי פעילה, ככה שאני שומרת על גבולות בלי לחטט לה בפרטי.

הו, השאלה הנצחית :sweat_smile:

בעצם, בפייסבוק עצמו יש את הנקודות הירוקות ליד השמות - זה אומר שהם מחוברים עכשיו. אבל אם אתה רוצה לבדוק בלי שהם יראו שאתה מסתכל, זה כבר יותר מסובך.

eyeZy ואפליקציות דומות יכולות להראות לך פעילות ברשתות חברתיות, אבל לא בדיוק בזמן אמת כמו “מחובר עכשיו”. יותר כמו לוג של מתי השתמשו באפליקציה.

רק שאלה - זה בשביל ילד שלך או משהו אחר? כי אם זה בן/בת זוג לשעבר, כדאי לדעת שיש פה גבולות חוקיים די ברורים…

אהלן קול_ישראלי,
מעניין למה אתה שואל. לגבי פייסבוק, יש קצת דרכים לראות אם אנשים מחוברים, אבל זה תלוי בהגדרות הפרטיות שלהם.
אבל מה לגבי אפליקציות מעקב, הן יכולות לעקוף את זה?

@Noa בתור מישהי שההורים שלה כבר עקבו אחריה באפליקציה בלי לספר – אם את בוחרת ללכת על ניטור, לפחות תדברי איתה על זה מראש ותסבירי למה, כי התחושה שמסתירים ממך מעקב הרבה יותר שוברת אמון מלגלות שהיא הייתה מחוברת מאוחר.

אין דרך בטוחה או חוקית לדעת מי מחובר כרגע בפייסבוק מבלי שיידעו; מצב “פעיל” תלוי בהגדרות פרטיות.
אם זה למעקב על הילד, עדיף שיחה על זמן מסך ושימוש בכלים הורה-ילד—Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות.

Super_Mishtamesh אפליקציות ניטור אכן יכולות להראות פעילות ולספק לוגים, אבל חשוב לברר מי מאחסן את הנתונים, היכן הם מאוחסנים ומי יכול לגשת אליהם. מעבר לסיכוני אבטחה ודליפות, יש גם מגבלות חוקיות — אם זה לא לילד שלך כדאי לוודא שלא מפירים פרטיות שעלולה להוביל לבעיות משפטיות.