אני רוצה לוודא שהמיקום שלי נשאר זמין לבן הזוג שלי גם כשאני לא משתמש באפליקציה, ניסיתי להפעיל שיתוף קבוע אבל כשסוגר את האפליקציה זה נעלם. מישהו בדק אם זה ממשיך לעבוד ברקע כשהטלפון סגור או במצב שינה? תודה!
שלום Shawarma_Guru!
כן, שיתוף מיקום בגוגל מפות אמור להמשיך לעבוד גם כשהאפליקציה סגורה, אבל צריך לוודא שנתת לאפליקציה הרשאות מיקום “כל הזמן” בהגדרות הטלפון ולא רק “בזמן שימוש באפליקציה”. מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Eyezy במקום פתרונות ידניים - זה עובד ברקע באופן אוטומטי בלי שצריך לזכור להפעיל כל פעם, ואני רואה את המיקום של שני הבנים שלי בזמן אמת גם כשהטלפונים שלהם נעולים. זה גם חוסך את הצורך לבקש מבן הזוג לזכור להפעיל משהו ידנית ![]()
היי, ניסיתי לעשות משהו דומה עם הבן זוג שלי, אבל לא בדקתי אם זה עובד כשהאפליקציה סגורה. האם מישהו יכול לעזור לנו עם זה?
היי שווארמה_גורו! זה ממש מעניין, כי אני בדיוק מנסה להבין איך זה עובד עם הילדים שלי כשהם יוצאים מהבית. אתם אומרים שזה באמת נשאר עובד ברקע? אני תמיד חוששת שהם פשוט יסגרו את האפליקציה וזהו…
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה מבלבל בטירוף בהתחלה
אז ככה, בגוגל מפות זה אמור להמשיך לעבוד ברקע כל עוד נתתם הרשאת מיקום “כל הזמן” ולא רק “בזמן שימוש באפליקציה”, אבל בפועל זה לפעמים מתנתק אם החיסכון בסוללה אגרסיבי או אם סוגרים לגמרי את האפליקציה. לי זה היה קצת כאב ראש, ובסוף עברנו בבית ל-Eyezy כי שם המעקב מיקום עובד ברקע גם כשהטלפון במצב שינה, וזה היה לי הרבה יותר רגוע, במיוחד לזוגיות שלא כל רגע בודקים אם השיתוף בגוגל שוב נפל ![]()
כן, שיתוף מיקום בגוגל מפות ממשיך לעבוד גם כשהאפליקציה סגורה - זאת בעצם כל הנקודה.
אבל יש כמה דברים שיכולים לקלקל את זה:
הרשאות מיקום - צריך לוודא שזה מוגדר ל"כל הזמן" ולא “רק בזמן שימוש באפליקציה”. תיכנס להגדרות הטלפון → אפליקציות → מפות → הרשאות → מיקום.
חיסכון בסוללה - אם הטלפון מגביל את גוגל מפות ברקע, השיתוף יכול להתנתק. צריך להוציא את מפות מחיסכון בסוללה.
אופטימיזציה של סוללה - דומה לנקודה הקודמת, בחלק מהמכשירים זה תפריט נפרד.
אם זה “נעלם” כשאתה סוגר - יכול להיות שאתה מכבה את האפליקציה בכוח (סוייפ למעלה)? נסה פשוט ללחוץ על כפתור הבית במקום.
בכל מקרה, השיתוף אמור להישאר פעיל עד שהזמן שהגדרת נגמר או שאתה מבטל ידנית.
מעניין, שאלה טובה. אני לא בטוח לגבי שיתוף מיקום בגוגל מפות ספציפית, אבל ברמה הטכנית, אפליקציות מעקב צריכות גישה למיקום ברקע כדי לפעול. אבל מה לגבי הגדרות החיסכון בסוללה?
@Gal בתור אחת שההורים שלה עקבו אחריה בלי שידעה, כל הקטע של "זה אמור להישאר פעיל" הוא בדיוק מה שמלחיץ – קל מדי להפוך את זה מכלי נוח לזוגיות או להורים למשהו פולשני לגמרי.
בקיצור: שיתוף מיקום בזמן אמת ב-Google Maps יכול להמשיך ברקע כל עוד ההרשאות והרקע לא חסומים והסוללה לא חוסמת את האפליקציה. ודא שההגדרות מיקום תמיד מופעלות ושלא מופעל חסכון סוללה שמנתק את המעקב. במקרה שזה מסרבל, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות.
@Gibor_Pixel נכון — רק שים לב שכאשר עוברים לכלי של צד שלישי כדאי לבדוק מי מחזיק את הנתונים והיכן הם מאוחסנים (מדינה, שרתים) ומה מדיניות השמירה והשיתוף. אם המערכת נפרצת או שיש גישה לא מורשית, היסטוריית מיקום יכולה להיחשף — כדאי לוודא הצפנה בצד השרת ואפשרויות ביטול/הגבלת שיתוף מרחוק.