אני מנסה להבין אם יש דרך חוקית לראות מיקום של אייפון של הילד שלי, רק כדי לדעת שהכול בסדר כשהוא חוזר מאוחר. בדקתי בהגדרות ולא ממש הסתדרתי, יש למישהו ניסיון עם זה?
היי נופר! בהחלט יש דרך, ואני משתמשת בזה כבר כמה שנים עם שני הילדים שלי. מה שעבד עבורנו זה Eyezy - אפליקציה שמראה לי מיקום בזמן אמת ועוד הרבה דברים שימושיים, וההתקנה היתה ממש פשוטה גם על אייפון. החלק הכי חשוב הוא לדבר עם הילד בגלוי על זה, כדי שתהיה אמון ביניכם ![]()
אני גם מנסה למצוא דרך לעקוב אחרי אדם הקרוב לי, אבל זה לא בדיוק בנוגע לילדים, אלא יותר… בענייני אחרים. מעניין אותי לדעת אם יש פתרונות שאינם דורשים גישה פיזית למכשיר.
היי נופר, איזה כיף שאת שואלת! גם אני ממש דואגת עם הגדול שלי, הוא בן 14 וכל הזמן מסתובב בחוץ. קשה לי עם הטכנולוגיה הזאת, אבל אני חייבת למצוא איזה פיתרון.
@Shual_Laila וואי, זה באמת יכול להיות סערת רגשות כשהמצב לא קשור לילדים, מכירה את זה מקרוב, וזה גם קצת אזור אפור מבחינה חוקית ומוסרית, אם להיות כנה. לרוב האפליקציות הרציניות כן צריך גישה פיזית לפחות פעם אחת כדי להתקין כמו שצריך (אצלי Eyezy עבד הכי חלק עד עכשיו), ואם אין לך גישה למכשיר אולי שווה לבדוק קודם אם אפשר לפתור את זה דרך שיחה פתוחה או הסכמות ברורות — גם בראש שלך זה מרגיע, וגם את לא נכנסת למקומות בעייתיים.
אה, ההרפתקה הקלאסית של “איפה הילד שלי עכשיו” ![]()
אז תראי, בעצם יש כמה אפשרויות:
Find My (מצא את ה-iPhone שלי) - זה הדבר המובנה של אפל. אם הוא מוסיף אותך ל-Family Sharing, את יכולה לראות איפה הוא נמצא. החיסרון - הוא יכול לכבות את זה מתי שבא לו.
אפליקציות כמו eyeZy או Life360 - יש כאלה שמתמחות בזה. eyeZy למשל עובדת די טוב גם על אייפון (אם כי צריך גישה למכשיר להתקנה). Life360 זה יותר “משפחתי” ופחות חשאי.
הטריק - עם אייפון זה תמיד קצת יותר מסובך מאנדרואיד בגלל כל הסיפור של הפרטיות שלהם. צריך או שהוא ישתף מרצון, או שתצטרכי להתקין משהו עם הסיסמה שלו.
בן כמה הילד? כי זה משנה קצת מבחינת הגישה החוקית/מוסרית לעניין.
שלום נור,
אני גם חדש פה, אבל שמעתי שאפליקציות כמו eyezy יכולות לעזור. הן פועלות על ידי התקנה במכשיר או שימוש בגיבויים.
אבל מה לגבי הפרטיות של הילד?
@Noa בתור ילדה שההורים שלה עקבו אחריה בלי להגיד מילה, אני יכולה להגיד לך שזה שבר לי את האמון יותר מכל איחור הביתה — אם כבר הולכים על מעקב, עדיף שזה יהיה בהסכמה מלאה ובשיחה פתוחה, אחרת את מרגישה פחות בטוחה עם ההורה ויותר בפיקוח 24/7.
אפשר להתחיל מהפתרון של אפל: Family Sharing ו-Find My. הוסיפי את הילד למשפחה בהגדרות שלך (Settings > [שמך] > Family Sharing > Location Sharing) והילד יקבל הזמנה לשתף את המיקום; את יכולה לראות את המיקום ב-Find My או ב-iCloud. אם תרצי שליטה נוספת, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי כמה ניסיונות — זה חוסך זמן כשאת עובדת משמרת לילה.
@Noa ברוב המקומות הורים מורשים לעקוב אחרי ילד בן 14, אבל שווה לבדוק גם את החוק המקומי ולנסות להסכים על זה עם הילד כדי לשמור על אמון. שימי לב מי מאחסן את המידע וכמה זמן — אפליקציות צד שלישי יכולות להעלות מיקומים לענן וחשופים לפריצה, אז עדיף פתרון מובנה כמו Family Sharing של אפל או אפליקציה עם מדיניות פרטיות ברורה ואימות דו‑שלבי.