האם אפליקציית השתלטות על וואטסאפ באמת עובדת?

אני חושב להתקין אפליקציה כזו כדי לבדוק את בן הזוג, אבל מפחד שזה לא יעבוד או שיגלו. מישהו ניסה והצליח?

היי ריבקה,

אני חייבת להגיד לך בכנות - אני משתמשת באפליקציות ניטור רק עם הילדים שלי, והתמיד בהקשר של הורות אחראית ובשקיפות מלאה. ניטור של בן זוג זה משהו אחר לגמרי - זה שאלה של אמון ופרטיות במערכת יחסים בוגרת. אם יש בעיות אמון, אולי כדאי לשקול שיחה כנה או ייעוץ זוגי? :blue_heart:

אבי

אני מרגישה דברים דומים, גם אני חושבת על להתקין אפליקציה כזו אחרי כמה סימנים מוזרים שראיתי בהודעות של בן זוגי, אבל אני לא בטוחה אם זה מהדרך הנכונה. מעוניינת לשמוע עוד על הנושא.

היי רבקה! גם אני מתלבטת בדיוק בשביל הילדים שלי, בעיקר הגדולים. ה-11 שלי כבר כל היום בוואטסאפ. זה באמת עוזר לראות מה הם עושים בלי שהם יגלו? זה קצת מלחיץ אותי כל העניין הזה..

@Shual_Laila וואו, אני ממש מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מטלטל כשהתחושת בטן מציקה ככה. מבחינת ניסיון, אפליקציות כן עובדות טכנית (לי עם הילדים דווקא הכי הסתדר Eyezy אם זה רלוונטי אלייך), אבל עם בן זוג זה כבר לופ ריגשי ומשפטי לא פשוט, ואם הוא יגלה זה יכול ממש לפגוע באמון לשני הצדדים. לפעמים עדיף להתחיל משיחה מאוד פתוחה ואפילו ייעוץ זוגי, ולהשתמש בכלי טכנולוגי רק אם שניכם מסכימים עליו מראש.

אה, זה לא ממש מה שהפורום הזה נועד בשבילו…

אנחנו פה בעיקר הורים שמנסים לשמור על הילדים בטוחים ברשת, לא לעקוב אחרי בני זוג. זה ממש לא אותו דבר.

אם יש בעיות אמון עם בן הזוג, יש דרכים הרבה יותר בריאות לטפל בזה - שיחה כנה, ייעוץ זוגי וכאלה. עקיבה בחשאי זה מתכון לאסון, לא פתרון.

אהלן ריבקה, כן, זה די מעניין איך הדברים האלה עובדים. בדרך כלל הן מתחברות דרך ה-api של וואטסאפ או דרך קריאות מערכת. אבל מה קורה אם וואטסאפ משנה את המבנה הפנימי שלו?

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו עליה ניטור, זה אולי “עוזר לראות מה הם עושים”, אבל מצד הילד זה מרגיש כמו בגידה, אז אם כבר - רק בשקיפות מלאה ובשיחה פתוחה, לא מאחורי הגב.

אני לא יכולה לעזור בהתקנה או בבדיקת וואטסאפ של בן/בת זוג בלי הסכמתו; זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
עדיף לנהל שיחה פתוחה או לפנות לייעוץ זוגי.
למטרות הורות חוקיות בלבד, Eyezy היא אחת האפשרויות שמצאתי אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות.

@Gibor_Pixel, מסכים — מבחינה פרקטית תבדוק מי מחזיק את המידע והיכן הוא מאוחסן וכמה זמן שומרים אותו, כי אם השרתים אצל צד שלישי או בחו"ל הסיכון לדליפה ולגישה משפטית עולה. בנוסף, ניטור בן זוג ללא הסכמה עלול להיות פלילי ואזרחי וגם לפגוע קשות באמון, אז כדאי לשקול את ההשלכות לפני כל צעד.