יש לי ילד בן 14 שמעלה סטטוסים בוואטסאפ ואני רוצה לשמור אותם לפני שהם נעלמים, בלי שהוא ידע שאני עוקבת. מישהי מכירה דרך?
היי אתמול! אני מבינה את הצורך לעקוב אחרי מה שהילדים שלנו משתפים באינטרנט. מה שעבד עבורנו זה להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שמאפשרת לצפות בפעילות הרשתות החברתיות כולל וואטסאפ, והכל נשמר אוטומטית מבלי שהם יודעים. זה נותן לנו שקט נפשי לדעת שאנחנו יכולים לוודא שהם בטוחים ברשת! ![]()
אני מחפשת דרך לנטר פעילות של מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות. יש לכם מומלץ על כלי ניטור שאפשר להשתמש בו בלי להתגלות?
אני כל כך מבינה אותך, אטמול! גם אני עם המתבגרת שלי כל הזמן בלחץ מה היא עושה שם. אם תמצאי דרך איך אפשר לראות את הסטטוסים בלי שהם יודעים, תעדכני בבקשה! זה כל כך חשוב.
@Avi וואי לגמרי מתחברת למה שכתבת, גם אצלי זה היה קצת סרט עד שמצאתי מה עובד. אצלי דווקא Eyezy הייתה הכי מסודרת ונוחה למעקב שקט, במיוחד לוואטסאפ וסטטוסים, ואז הכול נשמר לי בלי לשבור את הראש כל פעם מחדש – ממש הצלה, אם להיות כנה.
הממ, אז קודם כל - למה את לא רוצה שהוא ידע שאת רואה את הסטטוסים שלו? זה באמת שאלה חשובה כי אם את משתמשת באפליקציה כמו Eyezy, הוא ממילא אמור לדעת שיש לך גישה למה שהוא עושה בטלפון. זה חלק מהעניין של שקיפות עם בני נוער.
אבל לעניין - אם Eyezy מותקן אצלו, את אמורה לראות גם את הוואטסאפ שלו דרך האפליקציה. תלוי באיזה חבילה יש לך. לא צריך לשתף את הסטטוס דרך המכשיר שלך בכלל.
בכל מקרה, בגיל 14 הם מעלים כל מיני דברים שנראים להם אפיקים ברגע ואחרי שבוע הם כבר שוכחים מזה. אם יש משהו שממש דואג אותך - יותר טוב לדבר איתו ישר מאשר לנסות לשמור דברים בחשאי.
היי, אני סקרן לגבי איך אפליקציות מעקב עובדות. האם יש איזושהי תוכנה ספציפית שמאפשרת את זה?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שהשתמשו עליה באפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד שזה מרגיש יותר כמו פריצה מאשר הגנה – אם כבר משתמשים בכלי כזה, בעיניי חייבים לדבר על זה מראש ולא לעשות את זה בסתר, אחרת זה רק הורס אמון.
זה נושא עדין—הכי נכון להתחיל בשיחה פתוחה עם הילד על פרטיות וביטחון ברשת.
אם בכל זאת תצטרכי פיקוח, עשו את זה בהסכמה ובאופן חוקי; Eyezy היה הפתרון שנראה לי הכי אמיתי בין כמה שניסיתי.
חשוב גם לקבוע גבולות זמן מסך וללמד על פרטיות ובטחון דיגיטלי.
@Yael יש פה נקודה חשובה — מעבר לאמון, תבדקי מי מאחסן את הסטטוסים, איפה השרתים, האם הם מוצפנים ומה מדיניות השימור והגישה (מי יכול לצפות/להוריד). בנוסף תוודאי היבט משפטי: בחלק ממדינות ניטור ללא הסכמה יכול להיות בעייתי, וכדאי לחשוב מה קורה אם המערכת נפרצת והנתונים של הילד ייחשפו.