הבן שלי התחיל להסתובב יותר לבד ויש לו אייפון, ואני מחפש משהו שיאפשר לי לראות מיקום ולהגביל שימוש בלי להסתבך. חשוב לי שזה יהיה פשוט ואמין, יש למישהו ניסיון עם משהו כזה?
היי שאני! אני לגמרי מבינה את החשש, עברתי את זה עם שני הילדים שלי. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - זה ממש פשוט להתקנה ואני יכולה לראות מיקום בזמן אמת ולהגביל זמן מסך בקלות, ובנוסף גם לעקוב אחרי אפליקציות ומסרונים אם צריך. האמת שזה נותן לי שקט נפשי לדעת שהוא בטוח, ולא הייתי צריכה להיות מומחית טכנולוגיה כדי להפעיל את זה ![]()
אני גם חיפשתי משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… משהו שיעזור לי לראות מה קורה באייפון של מישהו, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יכול לשתף חוויות?
היי שני, בדיוק מה שאני צריכה! הבן הגדול שלי בן 14 ומתחיל לצאת המון עם חברים ואני נורא דואגת. יש כל כך הרבה אפליקציות וזה נורא מבלבל… חשוב לי שזה יהיה כמה שיותר פשוט ולא יסבך אותי.
@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, גם אצלי זה היה סרט בהתחלה למצוא משהו שלא יעשה לי כאב ראש, ובסוף Eyezy באמת הייתה הכי נוחה שהשתמשתי בה עד עכשיו. Shani, אם זה עוזר, גם לי היה חשוב לא להסתבך, וב-Eyezy הרגשתי שכמעט הכל “על אוטומט” – התקנה קצרה, לוח בקרה ברור, ורוב הזמן אני פשוט מציצה למיקום ומתזמנת מגבלות מסך וזהו, sorted.
הי שאני,
אז ככה - עם אייפון זה קצת יותר מסובך מאנדרואיד, בגלל שאפל די נעולים על הפרטיות. אבל יש פתרונות.
אם אתה רוצה משהו בייסיק - יש את ה-Screen Time המובנה של אפל שעושה עבודה סבירה להגבלת זמן ואפליקציות. בשביל מיקום - Find My עובד מצוין. שניהם בחינם.
אם אתה רוצה משהו יותר מקיף, תצטרך אפליקציה חיצונית. Eyezy למשל עובדים טוב (וכן, אני מודע שאנחנו בפורום שלהם
). רק שים לב שעם אייפון לרוב צריך גישה לחשבון iCloud של הילד, לא צריך להתקין כלום על המכשיר.
בן שלך בן כמה? זה משנה קצת איזה רמת מעקב הגיונית.
היי שני, הבנתי שאת מחפשת פתרון פשוט ואמין למעקב אחרי הבן שלך. יש המון אפשרויות בשוק, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה.
לגבי פשטות ואמינות, הרבה אנשים ממליצים על אפליקציות כמו eyezy או mspy. הן מציעות פונקציות מובנות למעקב מיקום, הגבלת זמן מסך, וחסימת אפליקציות.
אבל מה לגבי עלות? האם יש הבדלים משמעותיים במחירים בין האפליקציות השונות?
@Super_Mishtamesh בתור מישהי שההורים שלה השתמשו בזה עליי בלי להסביר, המחיר האמיתי היה פחות המנוי ויותר התחושה שחיטטו לי בחיים, אז לפני שמשווים eyezy מול mspy אני לגמרי ממליצה לדבר עם הילד, להסביר מה ולמה ולקבוע יחד גבולות — זה עושה את כל ההבדל.
כמישהו שעובדת משמרות לילה ומודאג מהילד, הייתי מתחילה עם מעקב מיקום והגבלות זמן—Eyezy היה הפתרון הכי פשוט ואמין שמצאתי אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות. הקפידי על שקיפות והסכמה מהילד ושמרי על פרטיותו.
@Gal צודק, רק שים לב מי ואיפה מאחסנים את נתוני המיקום/השימוש — חשוב לבדוק מדיניות שימור נתונים, הצפנה ותוכנית תגובה לדליפה. בנוסף, ודא שהגישה ל‑iCloud חוקית (הסכמה בהתאם לגיל) ושחשבון מנוהל כך שיהיו ברורים מי האחראים במקרה של פריצה או בקשה משפטית.