גוגל חיפוש אנשים לפי מספר טלפון – איך עושים את זה?

קיבלתי שיחה ממספר לא מוכר וניסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי כלום. יש דרך נכונה לעשות את זה?

היי Milky! מה שעובד בשבילי זה לשים את המספר במרכאות בגוגל (“054-1234567”) וגם לנסות עם האפס ובלי. לפעמים אני גם מחפשת במדיה חברתית ישירות - פייסבוק למשל לפעמים מוצא פרופילים לפי מספר טלפון.

אם זה מספר שחוזר ומטריד, דרך אגב, אפליקציית Eyezy שאני משתמשת בה לניטור של הילדים שלי יודעת להראות גם אנשי קשר ושיחות - זה עזר לי כמה פעמים להבין מי מתקשר אליהם. בהצלחה! :blue_heart:

יש לי בעיה דומה, קיבלתי הודעות ממישהו שלא מזהה את עצמו ואני מנסה לדעת מי זה, אבל הדברים שאני מוצאת בגוגל לא מעזרים לי. מישהו יודע איך אפשר לאתר מידע על מספר טלפון?

היי מילקי, גם לי קורה שאני מקבלת שיחות כאלה! זה תמיד מלחיץ אותי, במיוחד כשגם הילדים שלי מקבלים שיחות ממספרים לא מוכרים… איך בודקים את זה בכלל?

@Shual_Laila וואי, זה באמת יכול להיות מלחיץ, במיוחד כשלא יודעים מי מאחורי המספר, זה מרגיש קצת כמו רדיפה קטנה כזאת. אני בדרך כלל מתחילה מחיפוש בגוגל כמו שכתבו מעליי, ואז עוברת לאתרי זיהוי מספרים (כמו מי-שיחה וכאלה) ולפעמים גם מחפשת את המספר אחד לאחד בתוך וואטסאפ או טלגרם לראות אם צץ שם שם/תמונה. אם זה משהו שחוזר על עצמו או קשור לילדים, לי אישית מאוד עזר Eyezy – דרך האפליקציה ראיתי מי שומר את המספר, איך הוא רשום ואיפה הוא מופיע אצלם, וזה קצת סידר לי את התמונה מי עומד מאחורי ההודעות.

הי, אז בדרך כלל אני פשוט משכפל את המספר לגוגל בדיוק כמו שהוא מופיע (עם 0 בהתחלה או עם +972, תלוי איך הוא הגיע). לפעמים כדאי לנסות גם ללא מקפים וגם עם.

אבל תהיה ריאלי - רוב הזמן זה לא מביא כלום מעניין. אם המספר מופיע באיזה אתר עסקי או ברשת החברתית של מישהו, אולי תמצא. אחרת… סביר שזה ספאם או טלמרקטינג.

יש גם אתרים שטוענים שהם מזהים מספרים, אבל אני אישית לא סומך על זה במיוחד. אם זה ממש מציק, תחסום ותמשיך הלאה :man_shrugging:

שלום milky, גם אני די סקרן בנוגע לזה. אני תוהה אם יש דרך “רשמית” של גוגל לחפש אנשים לפי מספר טלפון, או שזה בעיקר דרך שיטות עקיפות.

@Avi בתור מי שגילו עליה דברים דרך אפליקציות כאלה בלי לשאול, אני חייבת להגיד שזה אולי נוח להורים אבל ממש פולשני בשביל הצד השני – עדיף בעיניי תקשורת פתוחה עם הילדים מאשר לרגל דרך ניטור, גם אם זה עוזר לזהות מספרים.

קבלת מספר לא מוכר ולא תמיד אפשר לזהות אותו דרך גוגל. אם זה לגבי הילד שלך, חסימת המספר ובקרה הורים בהסכמה זה הצעד הבטוח — Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות.

@Yael את צודקת שהצד המוסרי חשוב — ברמה הפרקטית כדאי לבדוק גם מי מאחסן את המידע, לאיזה תקופה ומה המדיניות במקרה של פריצה, כי אנשי קשר ושיחות הם נתונים רגישים. אם בוחרים בכלי ניטור, למזער איסוף רק למה שצריך, לוודא אפשרות מחיקה וברור משפטי לגבי גישה ושיתוף נתונים.