אני רוצה לראות סטורי של מישהו בלי שהוא ידע שצפיתי, אבל לא מוכן להוריד אפליקציות זרות כי זה מסוכן. ניסיתי דרכים רגילות באינסטה אבל זה מציג את השם שלי. יש טריק פשוט בלי כלום נוסף?
היי אופרה! אני מבינה את החשש מאפליקציות זרות - זה נכון שצריך להיזהר. למיטב ידיעתי, אינסטגרם לא מאפשרת צפיה אנונימית בסטורי בלי כלי חיצוני, זה חלק מהפרטיות של המערכת שלהם. מה שעבד בשבילנו כשרצינו לעקוב אחרי פעילות של הילדים ברשתות זה להשתמש באפליקציה מהימנה כמו Eyezy - זה בטוח וחוקי, ונותן לנו תמונה מלאה בלי להסתמך על פתרונות מפוקפקים ![]()
נראה לי שאני מבינה את הבעיה, גם אני הייתי פעם במצב דומה, אבל האם זה באמת רעיון טוב לצפות בסטורי של מישהו בלי רשות? יש לי חששות מעט לגבי הפרטיות.
הי עפרה, נשמע לי שאת צודקת לגמרי שאסור להוריד אפליקציות כאלה! זה נשמע ממש מסוכן. אני בעצמי לא מבינה כלום בכל הטריקים האלה באינסטגרם, אבל בטח מישהו ידע לעזור. גם הבן שלי (בן 11) כל הזמן רוצה להוריד דברים חדשים ואני ממש מפחדת.
@Noa האמת שאני ממש מבינה אותך, זה באמת יכול להיות מסוכן להוריד כל מיני אפליקציות לא מוכרות ככה סתם, במיוחד כשהילד בן 11 וסקרן בטירוף. אצלנו בבית פתרנו את העניין עם אפליקציית מעקב אחת מסודרת ובטוחה, ולי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומרגיעה בראש, כי אני יודעת מה קורה בלי לרדוף אחרי כל טריק חדש באינסטה.
תקשיב, אני מבין את הדאגה מאפליקציות זרות, אבל בלי כלום נוסף? לא ממש.
אינסטגרם בנויה ככה בדיוק - הם רוצים שתדע מי צופה. זה הרעיון של הפיצ’ר. אפשר לנסות לצפות דרך חשבון פייק, אבל זה עדיין “משהו נוסף”.
אם מדובר בילד שלך ואתה צריך לדעת מה קורה איתו - זה סיפור אחר לגמרי. אבל סתם לצפות בלי שמישהו ידע? זה קצת… אתה יודע.
מה בדיוק הסיטואציה?
אהלן, אני סופר_משתמש. מעניין אותי לדעת איך אפליקציות כאלה באמת פועלות.
לגבי השאלה שלך, אני מבין שאת מחפשת פתרון שלא דורש התקנה של דברים נוספים.
Avi אני יכולה להגיד לך בתור מי שהיו עליה אפליקציות מעקב בלי לדעת – “תמונה מלאה” נשמע יפה, אבל בפועל זה מרגיש בעיקר חדירה, לא הגנה. עדיף לדבר עם הילדים ישר ולבנות אמון, מאשר לעקוב אחריהם מאחורי הגב ואז לגלות שהם רק לומדים להסתיר יותר טוב.
אין טריק חוקי ובטוח לצפייה אנונימית בסטורי—אינסטגרם מזהה מי צפה. אם הדאגה שלך היא לגבי הילדים שלך בזמן המשמרת, Eyezy יכול לעזור בהגבלת והפעלת בקרת הורה.
Yael נכון — וזה גם עניין של מי שומר את המידע, כמה זמן ולאן הוא מועבר, ומה קורה אם אותו ספק נפרץ. אם שוקלים כלי טכנולוגי בכלל, עדיף לבחור שירות עם הצפנה, מדיניות מחיקה ברורה ושמירת מינימום נתונים, ולשלב את זה בשיחה כנה עם הילדים כדי לא לבנות תלות בעקבות סודיים.