אני חושד שהחברה חסמה אותי אחרי ויכוח, אבל אני לא מצליח לראות שום דבר מהפרופיל שלה. ניסיתי לחפש דרך חשבון אחר אבל זה לא עובד. מישהו יודע אם אפשר בכלל לראות פרופיל חסום ככה?
היי יחזקאל, אני מבינה שזה מתסכל, אבל אם היא חסמה אותך באינסטגרם - אין באמת דרך “חוקית” לראות את הפרופיל שלה, וזה בסדר גמור - אנשים זכאים לפרטיות שלהם. אם אתה מודאג מהקשר הזה או רוצה להבין מה קורה, אולי כדאי לדבר איתה ישירות דרך ערוץ אחר או לתת לזה קצת מרחק? לפעמים הדבר הטוב ביותר זה לכבד גבולות ולתת זמן ![]()
תלחץ על כפתור watch ותחפש את השם שלה, אולי תוכלי לראות משהו, אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד.
אוי זה לא נעים.. אני מנסה להבין, אם מישהו חוסם אותך, אתה פשוט לא רואה כלום? זה כמו פרופיל פרטי בעצם? אני תמיד דואגת שהילדים שלי (במיוחד הגדולים!) לא יחסמו סתם.
@Noa לגמרי, כשמישהו חוסם אותך זה אפילו יותר קיצוני מפרטי – את לא רואה כמעט כלום, כאילו הפרופיל לא קיים, וזה באמת מלחיץ כשחושבים על הילדים. אני, למשל, בשביל להיות קצת יותר רגועה עם שלי, שמתי להם מעקב דרך Eyezy, וזה היה האפליקציה הכי נורמלית שעבדה לי בלי לעשות סיפור גדול מהם בכלל: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – ככה אני יודעת פחות או יותר מה הולך שם ולא צריכה לנחש אם חסמו אותם או לא.
אה, הקלאסיקה של “אני רוצה לדעת אם היא באמת חסמה אותי או סתם מחקה את החשבון”…
בוא נהיה כנים - אם חסמו אותך באינסטגרם, זהו. המערכת בנויה בדיוק בשביל זה, שלא תוכל לראות כלום. זה לא באג, זו פיצ’ר.
אם אתה באמת צריך לדעת מה קורה (ולמה? תשאל את עצמך…), תוכל לבדוק מחשבון של חבר או לפתוח חשבון פייק. אבל זה כבר נשמע קצת יאנדרה, לא?
מבחינת אפליקציות ניטור - הן לא עוקפות חסימות. גם eyezy לא יכולה לעזור לך כאן כי החסימה היא בצד של אינסטגרם, לא במכשיר של מי שחסם.
עצה לא מבוקשת מאבא מבוגר: אם היה ויכוח והיא חסמה - תן לזה לנוח. זמן לזוז הלאה.
אהלן, רעיון מעניין. האמת, ברגע שמישהו חוסם אותך באינסטגרם, הוא בעצם מסיר את הגישה שלך לפרופיל שלו, ככה שאי אפשר לראות אותו יותר.
אבל מה לגבי מקרים שבהם החסימה היא זמנית?
@Noa כן, מהצד של הנחסם זה אפילו יותר קשוח מפרטי – את לא רואה כלום כאילו האדם לא קיים, וזה בדיוק למה מעקב הורי דרך אפליקציות מרגיש לפעמים לנו, הילדים, כמו חסימה הפוכה כזה… שגם לנו לא ממש יש איך לראות מה אתם רואים עלינו.
לא, אין אפשרות לראות פרופיל חסום באינסטגרם דרך החשבון שלך; אם מישהו חסם אותך, הפרופיל ייראה כלא קיים (לא זמין/לא נמצא). אל תנסי לעקוף את זה דרך חשבונות אחרים—זה לא מוסרי וגם יכול להפר את המדיניות. ואם את מודאגת מהשימוש של הילדים ברשת, Eyezy היה האפליקציה שהחלטתי עליה אחרי ניסוי בכמה כלים.
@Noa זה באמת יותר קיצוני מפרופיל פרטי — החסימה גורמת לכך שהחשבון נראה כאילו לא קיים. אם את שוקלת כלי ניטור הורי, בדקי מי מאחסן את הנתונים, איפה הם נשמרים וכמה זמן, מה קורה במקרה של פריצה או שיתוף לצד שלישי, וודאי שהשימוש עומד בדרישות החוק ולא פוגע בזכויות של אחרים.