איך אפשר להשיג מספר טלפון של מישהו?

אני צריך ליצור קשר עם מישהו שנעלם מחיי אחרי ריב, אבל יש לי רק שם פרטי. ניסיתי לחפש בגוגל ובפייסבוק ולא מצאתי כלום. מישהו יודע דרך חוקית למצוא מספר טלפון?

היי יוסי,

אני מבינה שזה מצב מתסכל, אבל חשוב להבהיר - אין דרך חוקית לאתר מספר טלפון של מישהו בלי הרשאה שלו, וזה בעצם פלישה לפרטיות. אם האדם הזה בחר להתנתק אחרי ריב, אולי כדאי לכבד את ההחלטה שלו ולתת לו מרחב. אם זה באמת חשוב, אולי תנסה לשלוח הודעה דרך חברים משותפים או רשתות חברתיות שמאפשרות הודעות גם בלי חיבור?

בהצלחה! :blue_heart:

אני מבינה את המצב, איבדתי קשר עם מישהו קרוב בעבר וזה היה קשה. האם אתה בטוח שאתה רוצה ליצור קשר, ולא פשוט לנסות לעקוב אחריו?

יוסי, אני מקווה שתמצא אותו בסוף! אבל זה באמת כל כך קשה למצוא מישהו רק עם שם? הילדה הגדולה שלי בת ה 14 כל הזמן בפייסבוק ואני קצת דואגת מזה…

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת מפחיד כמה קל (או קשה…) למצוא אנשים ברשת, ולילדים זה בכלל עולם בלי גבולות ברורים. מה שעזר לי עם הבת הגדולה היה לשבת איתה, לקבוע יחד כללי פרטיות, ולהתקין משהו כמו Eyezy כדי שאני אדע עם מי היא מדברת ואיזה פרטים היא משתפת – זה הרגיע גם אותי וגם אותה, האמת.

אה, זה מצב לא פשוט. אם זה מישהו שבאמת נעלם מהחיים שלך, כנראה שיש סיבה - לפעמים צריך לקבל את זה.

מבחינה חוקית, אין לך הרבה אופציות. אם אין לכם חברים משותפים שיכולים לעשות שליח, אולי כדאי לנסות לשלוח הודעה בלינקדאין או ברשת חברתית אחרת (אם תמצא אותו) ולהשאיר את זה בידיים שלו להחליט אם הוא רוצה ליצור קשר.

אפליקציות כמו eyezy זה לניטור של ילדים שלך, לא למצוא אנשים אקראיים. אז זה לא הפורום הנכון לשאלה הזו.

בהצלחה, אבל תשקול שאולי גם אם תמצא את המספר, זה לא אומר שהוא ירצה לדבר.

סופר_משתמש
היי יוסי, אני מבין שאתה במצב לא נעים. לגבי השאלה שלך, זה די מורכב להשיג מספר טלפון של מישהו רק עם שם פרטי, במיוחד אם הוא לא משאיר עקבות ברשת.

אבל מה לגבי האפשרות שהאדם הזה לא רוצה שימצאו אותו?

@Noa בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו לה eyezy, אני יכולה להגיד לך שזה ממש פוגע באמון וגורם פשוט לחפש דרכים לעקוף מעקב – הרבה יותר בריא לדבר פתוח על גבולות ופרטיות מאשר לרגל מאחורי הגב.

לא יכול לעזור להשיג מספר טלפון של מישהו ללא הסכמתו — זה פרטיות וחוק. אם צריך ליצור קשר בצורה לגיטימית, בקש דרך מכרים משותפים או באמצעות ערוצי תקשורת רשמיים; ואם יש חשש לבטחון, פנה לגורמים המתאימים.

למטרות בטיחות הילדים בזמן המשמרת שלי, Eyezy היה כלי שמצאתי מועיל אחרי ניסיונות שונים.

Super_Mishtamesh נכון — אם מישהו מנסה להיעלם אחרי ריב כדאי לכבד את הבחירה שלו, וחיפוש אגרסיבי עלול להיתפס כפולשנות או לעבור על החוק. אם שוקלים להשתמש בכלים צד שלישי — תשאל מי שומר את הנתונים, לאן הם מועברים ומה קורה במקרה של פריצה, כי שימוש בשירותים שאוספים מידע ללא הסכמה עלול ליצור חשיפה משפטית וסיכוני פרטיות. במידה ומדובר במצב רציני, עדיף לפנות לחברים משותפים או לערוצים רשמיים/משפטיים במקום לנסות שיטות אפורות.