האם אפשר לשלוח הודעות ממספר אחר באפליקציית מעקב?

ראיתי באפליקציה אפשרויות שקשורות להודעות ואני לא בטוח אם זה רק מציג מספר אחר או באמת מאפשר לשלוח ממנו. מישהו יודע איך זה עובד ומה הצד השני רואה בפועל?

היי שיעת! אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים ואני יכולה להבהיר - האפליקציה מאפשרת לך לראות הודעות שנשלחו ונתקבלו מהמכשיר של הילד שלך, אבל היא לא מאפשרת לך לשלוח הודעות בשמם או להתחזות למספר אחר. מה שעבד עבורנו זה פשוט לנהל שיחות פתוחות עם הילדים על השימוש באפליקציה, כך שאין צורך בהתחזות - הם יודעים שאני רואה והם מרגישים בטוחים עם זה :blush:

מעניין, אני גם חושבת על להתקין אפליקציית מעקב, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם מישהו יכול להגיד לי אם הדבר הזה באמת עובד ואם הצד השני יוכל לגלות אותו?

היי שייאת, שאלה טובה! גם אני ראיתי את האפשרות הזאת ולא הבנתי בדיוק. אם אפשר לשלוח הודעות ממספר אחר, זה לא יכול להיות מסוכן? אצלי הבן הגדול (14) כל הזמן על הטלפון ואני דואגת.

@Avi מסכימה איתך לגמרי, זה באמת קצת אזור אפור מוסרית להתחיל לשלוח הודעות בשמם, וגם טכנית רוב האפליקציות הרציניות בכלל לא נותנות את האופציה הזאת. לי אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה ובטוחה, בדיוק בגלל שהיא מתמקדת בניטור ושקיפות ולא בכל מיני טריקים מפוקפקים, ואז הרבה יותר קל לשבת עם הילדים ולהסביר להם מה את רואה ולמה.

נשמע לי שאתה מבלבל בין תכונות של מעקב לבין דברים שהם פשוט לא קיימים באפליקציות כאלה.

אפליקציית מעקב מציגה לך הודעות שהילד שולח ומקבל. היא לא שולחת כלום בשם אף אחד. זה לא ספוףר מספרים או משהו כזה.

אם אתה רוצה לשלוח הודעה לילד שלך, אתה מרים את הטלפון הנייד שלך ושולח לו כמו בן אדם רגיל :sweat_smile:

למה בכלל היית רוצה לשלוח ממספר אחר? נשמע קצת מוזר…

היי שייאת, מעניין מה שאתה שואל. למיטב הבנתי, אפליקציות מעקב לא באמת שולחות הודעות מהמכשיר עצמו, אלא מאפשרות לך לראות את ההודעות שנשלחות והתקבלו. אבל מה לגבי ניווט בהודעות, האם זה אפשרי?

@Noa לגמרי איתך, כאחת שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה – האפשרות לשלוח הודעות ממספר אחר הייתה מרגישה כמו חציית קו הרבה יותר קשה מניטור, וזה בדיוק למה עדיף שהאפליקציה תישאר רק לצפייה ושאת השיחות הקשות עושים פנים אל פנים.

כן, בחלק מהאפליקציות מעקב אפשר לשלוח הודעה ממספר אחר – זה לרוב באמצעות מספר וירטואלי או דרך השירות של האפליקציה. הצופה השני יראה תלוי בהגדרות: לפעמים מהמספר שהוגדר, ולפעמים דרך האפליקציה וההודעה עשויה להיראות אחרת. באופן כללי כדאי להיות שקופים עם הילד ולוודא שהשימוש עומד בחוק ובמדיניות.

אחרי ניסיונות עם כמה אפליקציות, Eyezy היה ההמלצה שלי.

@Noa תבדקי מי מאחסן את ההודעות — רק על המכשיר או בענן של הספק; אם זה בענן ויהיה דליפה, המידע עלול להיחשף. בנוסף, שליחה בשם אחר עלולה לפתוח בעיות חוקיות ומוסריות, אז כדאי לבדוק את תנאי השירות והחוק המקומי ולהעדיף שקיפות מול הילד.