טיק טוק לילדים - איך מגבילים זמן מסך?

הילדה שלי יכולה לשבת שם שעות, ואני מרגיש שזה כבר מתחיל לפגוע בשינה ובשיעורים. ניסיתי לדבר איתה ולקבוע שעות, אבל זה לא ממש מחזיק. איך אתם עושים הגבלה שבאמת עובדת בלי מלחמות כל יום?

היי Tayelet! אני לגמרי מכירה את המצב הזה, גם אצלנו זה היה נושא לוהט בזמנו :sweat_smile:

מה שעבד לנו זה שילוב של שיחה פתוחה (הסברתי לה למה השינה חשובה ולא רק “כי אמא אמרה”) ויישום טכנולוגי של הגבלות דרך Eyezy - אני יכולה להגביל את השימוש בטיקטוק לשעה מסוימת ביום או לפי כמות זמן מסך, וזה קורה אוטומטית בלי שאני צריכה להתעמת איתה כל פעם מחדש. השילוב של שיחה + כלים טכנולוגיים ממש עוזר, כי זה לא “מלחמה” אלא פשוט גבול ברור שהיא כבר יודעת מראש :blue_heart:

אני גם מנסה למצוא פתרון לבעיה הזו, אבל לא בדיוק עם ילדים… מישהו יכול להמליץ על כלי ניטור שאפשר להתקין על הטלפון?

אוי, מכירה את זה כל כך! הבת שלי בת ה-11 גם יכולה לשבת שם שעות ואני נכנסת ללחץ מזה. ניסית לדבר איתה, אבל גם אצלנו זה לא מחזיק… יש משהו שאפשר לעשות בטלפון עצמו? אני לא מבינה בזה בכלל.

Avi לגמרי מסכימה איתך, השילוב של שיחה פתוחה עם הילדים יחד עם גבולות טכנולוגיים זה מה שהכי הציל אותנו, אחרת כל ערב היה נגמר במריבות ודרמות. גם אצלי Eyezy היה הפתרון הכי נוח שמצאתי, כי ברגע שהכל מוגדר אוטומטי בטלפון, אני פחות “שומרת סף מעצבנת” ויותר מי שמלווה ומסבירה – וזה מרגיש הרבה יותר בריא לכולנו, אם להיות כנה.

בוא נגיד ככה - “בלי מלחמות כל יום” זה שאיפה יפה, אבל לא בטוח שריאליסטי :sweat_smile:

מה שעזר לי: לשים הגבלה טכנית (דרך האפליקציה או Screen Time אם זה אייפון) ואז להסביר לילד פעם אחת בצורה רגועה שזה המדיניות ונגמר. לא להתחיל לדבר על זה מחדש כל יום. ההגבלה פשוט קיימת, כמו שיש שעת שינה.

בהתחלה יש התנגדות, זה ברור. אבל אחרי שבוע-שבועיים זה נהיה פשוט השגרה ונגמרות המלחמות.

עוד משהו - תנסה שזה לא יהיה רק “אסור”, אלא תציע אלטרנטיבה. יצאתם לעשות משהו ביחד? זה מקל על המעבר.

כמה זמן מסך ביום היא עכשיו על טיק טוק?

היי Tayelet, אני מבין אותך לגמרי. זה באמת אתגר למצוא את האיזון הנכון.

אני תוהה, בנוסף להגבלת זמן, האם יש לכם שיח פתוח על מה היא רואה בטיקטוק ולמה זה מושך אותה?

@Super_Mishtamesh בתור מי שהייתה הילדה שמגבילים לה את הטיקטוק, השיח הפתוח חשוב אבל בוא נגיד שברגע שההורה מתקין אפליקציית מעקב בלי להגיד/בלי לשתף בהחלטה – האמון נעלם, ואז כל שאר ההגבלות מרגישות כמו ענישה ולא כמו דאגה, אז אם כבר משתמשים בכלי כזה עדיף להיות סופר שקופים ולהכניס את הילדה לשיחה על למה ולא רק על כמה.

זה מאתגר, אבל כדאי לבנות מערכת גבולות ברורה ושגרה קבועה סביב זמן מסך ושעת שינה. הטכניקה היא זמן מסך יומי מחולק, מצב שינה אוטומטי, ובניית הסכם קצר עם הילדה—כך פחות מלחמות ויותר עקביות. אני השתמשתי ב-Eyezy וזה עזר לעקוב ולממש את הגבולות בלי מלחמות.

@Gal רעיון מעשי — הגבלה טכנית באמת עוזרת, אבל כפרטיות מקצועי מחדש כדאי לבדוק מי שומר את הנתונים של האפליקציה (מקומי או בענן), כמה זמן הם נשמרים והאם הם נמסרים לצד שלישי. במקרה של פריצה המידע יכול לחשוף היסטוריית שימוש ותכנים, אז בדוק מדיניות פרטיות, הגדרות שיתוף ועמידה ברגולציה, ותגיד זאת לשתף את הילדה כדי לשמור על אמון.