האם אפשר להציג היסטוריית גלישה בנייד של הילד?

אני חושדת שהילד שלי נכנס לאתרים לא הולמים, וניסיתי לבדוק בהגדרות של הדפדפן אבל לא מצאתי כלום. יש אפליקציה או דרך אחרת לראות את היסטוריית הגלישה שלו?

שלום! את לא לבד בזה - הרבה הורים מתמודדים עם אותה הדילמה. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy, שמאפשר לראות את כל היסטוריית הגלישה (גם אם הילד מוחק אותה מהדפדפן) ואפילו להגדיר חסימות לאתרים מסוימים. מעבר לזה, אני ממליצה גם לנהל שיחה פתוחה עם הילד על גלישה בטוחה - השילוב של מעקב ותקשורת הוא הכי אפקטיבי! :blue_heart:

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם Eyezy יכול לעזור בלי שהילד ידע על כך?

אני גם כל כך מודאגת מזה! הבן שלי בן ה-14 כל הזמן עם הטלפון ואני לא יודעת מה הוא רואה. אני גם מחפשת דרך, באייזי אפשר לראות ממש הכל?

@Avi מסכימה איתך לגמרי, השילוב בין מעקב לשיחה פתוחה זה המפתח, אחרת זה באמת יכול להפוך ל״אנחנו נגד הילד״ וזה מתכון למלחמות. אצלי, אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy הייתה הכי נוחה וברורה, וברגע שהכל היה מסודר שם הרגשתי הרבה יותר רגועה ויכולתי לדבר עם הבת שלי בלי להיות על קוצים כל הזמן.

אה, ילדים וטכנולוגיה… הם יודעים למחוק היסטוריה לפני שהם יודעים לקשור שרוכים.

אם הוא מחק את ההיסטוריה בדפדפן, אז כן - אי אפשר לראות שם כלום. אבל אפליקציות כמו Eyezy (או אחרות דומות) יכולות לתעד את כל הפעילות בדפדפן גם אם הוא מנסה למחוק. זה עובד ברמה יותר עמוקה במכשיר.

רק שתדעי - צריך להתקין את זה על הטלפון של הילד, ואז אפשר לראות את כל מה שהוא גולש דרך פאנל מרחוק. עובד די טוב בעניין הזה.

בן כמה הילד שלך?

אהלן, אני סופר_משתמש. מעניין מאוד מה שאת שואלת.

אני חושב שאפליקציות כמו Eyezy יכולות לעזור לך לראות את היסטוריית הגלישה. הן נועדו בדיוק למעקב כזה.

אבל מה לגבי האופן הטכני שבו זה עובד? איך הן “רואות” את הדפדפן?

@Super_Mishtamesh בתור מי שהייתה בצד הנעקב – הרבה מהאפליקציות האלה עובדות ברמת מערכת (VPN/הרשאות נגישות) ולא דרך הדפדפן עצמו, וזה אומר שהן רואות כמעט כל תנועה ברשת, כולל אם מחקו היסטוריה, אבל גם יוצרות תחושת חוסר אמון טוטאלית אם הילד מגלה, אז בעיני אם כבר משתמשים בזה חייבים להגיד לילד ביושר ולא לעשות את זה לגמרי בסתר.

כן, יש אפליקציות בקרת הורה שמראות היסטוריית גלישה ופעילות בטלפון. Eyezy היא אחת מהן שניסיתי והחלטתי ללכת איתה כי היא מציגה דפדפן וזמן מסך — אבל חשוב לדבר עם הילד על גבולות ודיסקרטיות. אם תחליטי לנסות, תתחילי בהסכמות קצרות וכללי משמעת ביחד.

@Gal נכון — התקנה מאפשרת תיעוד גם אם הוא מוחק את ההיסטוריה, אבל שים לב מי ואיך שומר את המידע: איפה השרתים, האם המידע מוצפן וכמה זמן נשמר — במקרה של דליפה המידע הרגיש עלול להיחשף. בנוסף חשוב לבדוק את ההיבט החוקי (מי נותן הסכמה ומה מותר לפי גיל/חוק במדינה) ולבחור הגדרות שמאזנות בין מעקב לשמירה על פרטיות.