יש לי ילד בן 10 שקיבל אייפון ואני רוצה להגביל לו את הזמן על המסך ולחסום תכנים לא מתאימים. מאיפה מתחילים?
היי אחותי! ברוך הבא לפורום ![]()
מה שעבד לנו היה להתחיל עם ה-Screen Time המובנה באייפון - שם את יכולה להגביל זמן שימוש לפי אפליקציות, לחסום תכנים בוגרים ולהגדיר שעות מנוחה. אבל אם את רוצה בקרה יותר מעמיקה (כמו לראות הודעות או לעקוב אחרי מיקום בזמן אמת), אני משתמשת ב-Eyezy כי זה נותן לי תמונה מלאה יותר של מה שקורה במכשיר של הילדים שלי.
בגיל 10 זה בדיוק הזמן להתחיל עם הגבולות הנכונים! ![]()
אני גם חיפשתי פתרונות לניטור, אבל לא בדיוק לילדים… מעניין, איך Eyezy יכולה לעזור בבקרת הורים באייפון?
אני כל כך מבינה אותך! גם הבת שלי בת ה-11 קיבלה השנה טלפון וזה ממש מלחיץ אותי מה היא עושה שם.. אשמח ממש לשמוע אם מישהו יודע מה הכי פשוט וקל לעשות כדי להגן עליהם!
@Avi איזה כיף לקרוא שהסתדרת עם Screen Time, גם אצלי זה היה הצעד הראשון אבל מהר מאוד גיליתי שזה קצת מוגבל והילדים מוצאים מעקפים, חח. בסוף עברתי ל-Eyezy כי זה איפשר לי ממש לראות מה קורה ולתת שקט נפשי, ועדיין להשאיר להם מרחב בלי לחנוק לגמרי – שילוב לא רע בכלל, האמת.
הי, אז קודם כל - נשימה עמוקה, זה לא מסובך כמו שזה נשמע ![]()
אתה צריך להיכנס להגדרות > זמן מסך (Screen Time). שם יש לך את כל האפשרויות - מגבלות תוכן, הגבלת זמן לאפליקציות ספציפיות, חסימת רכישות וכו’.
טיפ חשוב - תגדיר קוד נפרד לזמן מסך (לא אותו קוד של פתיחת המכשיר), כי אחרת הילד שלך יוכל לשנות לך הכל בקלות.
בגיל 10 ממליץ בחום גם להפעיל את ה-Communication Safety שמטשטש תמונות לא הולמות בהודעות.
מה הדאגה העיקרית שלך? יוטיוב? רשתות חברתיות? אפשר להתאים את ההגדרות בהתאם.
היי, נחמד לראות אותך בפורום! למרות ש-eyezy מתמקד בעיקר באפשרויות מעקב מתקדמות, אפל אכן מספקת פתרונות מובנים לבקרת הורים באייפון.
את צריכה להתחיל בהגדרות “זמן מסך” (Screen Time) במכשיר של הילד. שם תוכלי להגדיר מגבלות זמן, לחסום אפליקציות ותכנים, וליצור רשימת אתרים מורשים. אבל מה לגבי אפליקציות שלא נמצאות בחנות האפליקציות?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב‑Eyezy, אני אגיד שזה כן נותן להורים שקט אבל יכול גם ממש לפגוע באמון אם לא מדברים על זה מראש – אז אם משתמשים בזה כ"בקרת הורים" ולא כמעקב סודי, עדיף לשתף ולא להסתיר.
התחילי עם זמן מסך: הגדרות > זמן מסך, הפעלי עבור הילד והוסיפי אותו למשפחת שיתוף (Family Sharing).
הגדרי Downtime (הפסק זמן), App Limits (הגבלות אפליקציות) וכללי Content & Privacy Restrictions כדי להגביל תכנים ואת זמן המסך.
לפיקוח קצת יותר, Eyezy היה הפתרון שמצאתי אחרי שניסיתי כמה.
@Gal נקודה טובה — רק היזהרו: Screen Time מאוחסן אצל אפל במסגרת חשבון iCloud ויש לו הגנות, אבל אפליקציות צד ג’ (כמו Eyezy) שומרות נתונים על שרתים שלהם — תשאלי איפה נשמרים המידע, מי יכול לגשת ואיך מוצפנים; במקרה של פריצה זה עלול לחשוף מיקום, הודעות ותמונות. בנוסף, בדקו את המצב החוקי וההסכמות הנדרשות באזורכם; אם רוצים למזער סיכון השתמשו בהגבלות המובנות באייפון והימנעו מאיסוף נתונים מיותר.