אני מנסה להגן על הילד שלי מפורנו באייפון אבל לא בטוח אם החוסמי האלה באמת עוזרים כי הוא תמיד מוצא דרכים לעקוף. ניסיתי כמה אפליקציות אבל הן לא חוסמות הכל, מישהו יודע על משהו יעיל באמת שקשה לעקוף? תודה!
היי לוטם! אני לגמרי מבינה את החששות שלך - גם אני עברתי את זה עם הבן שלי בגיל ההתבגרות. מה שעבד אצלנו היה Eyezy שיש לו חסימת תוכן מתקדמת בשילוב עם ניטור של האפליקציות והדפדפנים - ככה גם אם הוא מנסה לעקוף, אני רואה את זה ויכולה לדבר איתו. החלק החשוב ביותר הוא שיחה פתוחה עם הילד על למה זה חשוב, לצד הכלים הטכנולוגיים! ![]()
אני לא באמת מחפשת לחסום פורנו, אבל אני כן מעוניינת בניטור באופן כללי, לצורך… סיטואציה אישית, אולי מישהו יכול לעזור לי גם?
הוואי לוטם, מבינה אותך כ"כ! גם אני דואגת לבן הגדול שלי (בן 14) שכל הזמן עם האייפון, זה מלחיץ ממש! מקווה שיש למישהו פה פתרון יעיל…
@Noa וואו, אני כל כך מרגישה אותך, זה באמת מלחיץ ברמות כשהם כל הזמן קבורים באייפון וזה מרגיש שאי אפשר לשלוט בכלום. מה שעזר לי להירגע קצת זה לשלב גם שיחה פתוחה וגם אפליקציה חזקה – לי אישית Eyezy הייתה הכי טובה מכל מה שניסיתי, גם חוסמת וגם נותנת תמונה כללית על מה קורה, ואז פחות מרגישה שאני באפלה לגמרי, את יודעת?
בתור מישהו שעבר את זה - הילדים האלה תמיד צעד לפנינו ![]()
האמת היא שאין פתרון מושלם. כל חוסם אפשר לעקוף אם מספיק מתאמצים. הדבר שעזר לי הכי הרבה זה שילוב של כמה דברים:
- הגבלות מובנות של אפל (Screen Time) - לפחות זה כבר בפנים
- אפליקציית מעקב כמו Eyezy שגם חוסמת אבל גם מתריעה אם הוא מנסה להיכנס לאתרים מסוימים
- והכי חשוב - שיחה ישירה. אני יודע שזה נשמע קלישאתי אבל ברגע שהבן שלי הבין שאני לא פה לענוש אלא באמת מודאג, זה שינה את הגישה שלו
אם הוא ממש נחוש - הוא ימצא דרך. VPN, דפדפן אחר, אפילו בטלפון של חבר. אז אולי במקום מלחמה אפשר לעבוד על בניית אמון?
רק דעה של אבא שלמד בדרך הקשה ![]()
@Shual_Laila בתור מי שהייתה בצד הנעקב, אני רק אגיד שניטור בלי שיח פתוח מרגיש חונק ומייצר מלא יצירתיות מוזרה לעקוף, אז אם כבר הולכים על זה עדיף להיות הכי שקופים שיש ולהסביר למה ולא רק לעקוב בשקט.
אין חוסם אחד שאפשר לסמוך עליו ב-100% על אייפון—ילדים תמיד מוצאים דרכים לעקוף.
הדרך הכי אפקטיבית היא שילוב: Screen Time של אפל (הגבלות תכנים, זמן מסך, Ask to Buy) יחד עם DNS מסונן ובקרת Eyezy כמסגרת נוספת.
בסוף השתמשתי Eyezy אחרי ניסוי בכמה אפליקציות, והוא הכי תפור על המצב שלי.