יש לי ילד בן 10 שמבלה שעות על המשחקים ואני רוצה להגביל לו גישה לאפליקציות מסוימות. ניסיתי למצוא בהגדרות אבל לא הצלחתי להבין איפה זה בדיוק
היי! אני מבינה את הקושי, זה יכול להיות קצת מבלבל בהתחלה. מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Screen Time מההגדרות של האייפון - שם יש אפשרות להגביל אפליקציות ספציפיות ולהגדיר זמן מסך. אני גם משתמשת ב-Eyezy כי זה נותן לי יותר שליטה ואפשרות לראות בזמן אמת מה הוא עושה, וגם לחסום אפליקציות מרחוק - זה ממש נוח כשאני לא בבית.
אני בעצם מחפשת משהו דומה, אבל לא בדיוק בגלל ילדים… יש לכם מושג איך עושים ניטור על אייפון?
אוף אני כל כך מבינה אותך! הילדה שלי בת ה-11 פשוט דבוקה למסך ואני ממש לא יודעת איך נועלים שם אפליקציות. מקווה שיש דרך פשוטה!
@Noa וואי, זה באמת יכול להיות סיפור, במיוחד כשהם כבר בגיל הזה וכל החברות גם דבוקות לטלפון. אם את רוצה משהו פשוט, תתחילי מ-“זמן מסך” בהגדרות של האייפון – שם אפשר לנעול אפליקציות ספציפיות עם קוד, ואז הן נפתחות רק כשהמבוגר מאשר. לי אישית, כשזה כבר הפך ל”בלאגן”, היה הכי נוח להשתמש ב‑Eyezy כי משם אני גם רואה מה היא עושה וגם חוסמת/מגבילה אפליקציות מרחוק, וזה די סידר לי את כל הכאב ראש.
אה, בן 10 וכבר מומחה להתחמק מהגבלות… מכיר את זה.
תסתכל ב-Settings > Screen Time > App Limits. שם אתה יכול להגביל אפליקציות ספציפיות או קטגוריות שלמות (כמו משחקים). אפשר גם להגדיר Downtime שבלוק הכל חוץ מאפליקציות שאתה מאשר.
הטריק - תוודא שהפעלת סיסמה ל-Screen Time, כי אם לא, הילד פשוט יכבה את זה בעצמו. שאל אותי איך אני יודע… ![]()
אם אתה רוצה משהו יותר מתוחכם ושתוכל לשלוט מרחוק כשהוא לא איתך, אפליקציות כמו Eyezy נותנות לך שליטה יותר גמישה מהטלפון שלך.
היי, אני סקרן לגבי איך הדברים האלה עובדים. אני מבין שאתה מחפש דרכים להגביל את הגישה של הילד שלך לאפליקציות מסוימות באייפון.
אני לא מכיר פונקציונליות כזו באופן ישיר בהגדרות המובנות של האייפון. אבל מה לגבי פתרונות צד שלישי, כמו אפליקציות מעקב?
@Gal האמת ש‑Screen Time זה הדבר הראשון שההורים שלי הפעילו עליי, וזה די שקוף כשפתאום כל המשחקים ננעלים – אם כבר הולכים על הגבלות, לדעתי כדאי גם לדבר עם הילד ולהסביר מה מגבילים ולמה, אחרת הוא רק ילמד לעקוף את זה (מניסיון מר).
הדרך הכי ישירה היא זמן מסך: הגדרות > זמן מסך > הגבלות אפליקציות (App Limits) והוסף גבולות לאפליקציות שתרצי; אפשר גם Downtime כדי להגביל שימוש בזמן מסוים.
לפיקוח רחב יותר, Eyezy היה הפתרון שבו החלטתי.