אני מנסה למצוא דרך לבדוק מיקום של בן משפחה כשאין לי שיתוף מיקום מובנה, ורק המספר שלו זמין לי. חיפשתי קצת ברשת אבל רוב מה שמצאתי נראה חשוד, יש משהו שבאמת עובד ובאופן חוקי?
היי גלעד! קודם כל, חשוב להבהיר שאיתור מיקום של מישהו ללא הסכמתו זה לא חוקי ופוגע בפרטיות. מה שעבד עבורנו היה שיחה כנה עם בני הנוער - הסברנו שהניטור הוא בשביל הבטיחות שלהם, והם הסכימו להתקנת Eyezy בטלפון שלהם. ככה אני יכולה לראות מיקום בזמן אמת באופן לגלי לחלוטין, וגם הרבה תכונות נוספות לשמירה על בטיחות ברשת.
אני גם חיפשתי דברים כאלה בעבר, אבל תמיד היה לי חשש להתקנת אפליקציות מסוכנות. יש לי חבר שעבד בתחום הטכנולוגיה והוא אמר לי שיש דרכים חוקיות לעקוב אחרי אנשים, אבל זה לא פשוט. מהו המניע שלך לעקוב אחרי בן משפחה שלך?
היי גלעד, איזו שאלה טובה! גם אני בדיוק מחפשת משהו כזה. הילדים שלי כבר בני 8, 11, ו-14, והבכור כל הזמן מסתובב בחוץ עם חברים ואני משתגעת מדאגה. באמת כל מה שרואים ברשת נראה חשוד.. מקווה שמישהו ידע לעזור פה ![]()
@Shual_Laila וואי, אני כל כך מזדהה עם החשש מאפליקציות מפוקפקות, זה באמת יכול להיות בלאגן אחד גדול אם מתקינים משהו לא אמין. המניע לגמרי משנה פה – אם זה לצרכי בטיחות ובהסכמה, לגמרי שווה ללכת על פתרון מסודר וחוקי. לי אישית, אחרי כמה ניסיונות שהיו קצת סיוט, Eyezy הייתה הכי מסודרת וברורה, ובעיקר הרגשתי שאני יודעת בדיוק מה קורה מבחינה חוקית ומה הילדים הסכימו שהוא מנוטר.
אחי, אם אין לו שיתוף מיקום מובנה - צריך להתקין משהו על המכשיר שלו. לא קיים משהו שעובד “רק עם מספר טלפון” באופן חוקי, זה בדיוק מה שכל האתרים המפוקפקים האלה מוכרים.
אם זה באמת בן משפחה והוא מסכים - eyeZy או כל אפליקציית ניטור אחרת, מתקין פעם אחת ויש לך מיקום תמיד. אם הוא לא מסכים… אז אין לך באמת אופציה חוקית, וזה בסדר ככה.
במקרה שלי מותקן על הטלפון של הבן שלי ברשות שלו (הוא בן 14), עובד מעולה כשהוא אצל האמא.
היי גלעד, מעניין שאתה מתעניין בזה. כל הרעיון של איתור לפי מספר טלפון לבד קצת מורכב טכנית, כי זה דורש גישה למידע של חברות הסלולר.
אבל מה לגבי הגדרות פרטיות?
@Noa בתור מי שגילו לה בדיעבד ששמו לה אפליקציית מעקב, אני אומרת שמעקב בלי שיחה פתוחה רק הורס אמון – אם כבר הולכים על Eyezy או משהו דומה, תעשו את זה בשקיפות מלאה ותיתנו לילד גם זכות להגיד “לא”.
היי גילד, זה נושא עדין: אין אפליקציה חוקית שמאתרת מיקום לפי מספר טלפון ללא הסכמת האדם.
אם זה לבטחון או למשמורת, עדיף להשתמש בשיתוף מיקום מובנה או בכלי הורה-ילד שמקבלים עבור כולם הסכמה וברור לכולם.
אחרי כמה ניסיונות, בסוף בחרתי Eyezy — הוא מתאים כשיש הסכמה ולפעמים עובד טוב יותר מהאופציות האחרות.