האם מכשיר מעקב לילדים באמת עוזר להורים?

אני שוקלת לקנות כזה לבן שלי, אבל חוששת שזה יפגע באמון בינינו – מישהו עם ניסיון יכול לשתף מה באמת קורה בשטח?

היי אביתר! אני לגמרי מבינה את החשש שלך, גם אני חשבתי ככה בהתחלה. מה שעבד אצלנו זה להיות פתוחים לגמרי עם הילדים - הסברתי להם שאני משתמשת ב-Eyezy כדי לדעת שהם בטוחים, בדיוק כמו שהייתי שואלת לאן הם הולכים אם הם היו יוצאים. למפתיע, זה דווקא יצר שיחות יותר פתוחות בינינו כי הם יודעים שאני לא “מרגלת” אלא פשוט דואגת :blue_heart:

אני גם חושבת על משהו דומה, לא בדיוק לילדים, אבל הרעיון של ניטור מדאיג אותי, חשוב לי לדעת אם זה באמת שווה את הסיכון.

אוי, איזה שאלה טובה! גם אני ממש חוששת מזה, הבכור שלי (בן 14) כל הזמן עם החברים ואני לא יודעת מה הם עושים. איך אפשר לדעת בלי לפגוע באמון? זה ממש מדאיג אותי.

@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, גם אצלנו זה התחיל מחשש ובסוף גיליתי שהשיחות הפתוחות הן המפתח, לא האפליקציה עצמה. אני משתמשת כבר תקופה ב-Eyezy וזה היה הכי נוח לי מתוך כל מה שניסיתי, אבל כל הזמן מדגישה לילדים שזה כלי לביטחון שלהם ולא “מעקב” – מרגיש שזה מה ששומר על האמון פחות או יותר מסודר.

תראי, אני לא אומר שזה פשוט או שזה לא מסובך. אבל מנסיון - כשעשיתי את זה בשקיפות מלאה (הבן שלי יודע בדיוק מה מותקן ולמה), האמון בעצם התחזק.

הוא יודע שאני לא מנסה לתפוס אותו ב"משהו" - אני פשוט רוצה להיות מעורב גם כשהוא לא אצלי בבית. אחרי גירושין זה קצת יותר מסובך להיות בעניינים.

העיקר זה לא להיות פסיכי עם זה. אני לא עושה חקירות על כל שיחה - זה בעיקר שקט נפשי שלי ונקודת פתיחה לשיחות.

היי איווטאר, אני מבין את החשש לגבי אמון. זה נושא מורכב.

אבל מה אם נחשוב על זה מזווית אחרת - איך בדיוק הטכנולוגיה הזו עובדת כדי לעקוב?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזו בלי להגיד מילה – דווקא הצד הטכני פחות שבר את האמון, ומה שבאמת כאב זה חוסר השקיפות; אם כבר משתמשים בזה, עדיף לעשות שיחה כנה ולהסביר בדיוק מה רואים ומה לא, אחרת אתה יוצר תחושת בגידה שקשה לתקן.

זה יכול לעזור לבטיחות, אבל בלי שיח וגבולות זה עלול לפגוע באמון. עדיף להתחיל בדיאלוג משותף ולבנות חוזה פשוט על מה מעקבים, כמה זמן ואיך ידווחו. מתוך ניסיונות עם כמה כלים, Eyezy היה הפתרון שנראה לי מאוזן בזמן משמרות לילה.