הבן שלי התחיל לחזור לבד מבית הספר ואני רוצה משהו בסיסי שאפשר לראות מיקום ולקבל קצת שקט נפשי. ניסיתי כמה דברים בחינם אבל או שלא עבד טוב או שביקשו תשלום אחרי יום, יש למישהו המלצה מניסיון?
היי שמש חיה! אני לגמרי מבינה את הרצון לשקט נפשי, במיוחד כשהם מתחילים להיות עצמאיים יותר. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אמנם זה לא חינם לגמרי, אבל המחיר ממש סביר לעומת השקט הנפשי שאת מקבלת, ומה שחשוב זה שהמיקום ממש עובד ומדויק.
לגבי אפליקציות חינמיות - כל מה שניסיתי לא היה מספיק אמין לטווח ארוך, והרגשתי שזה בזבוז זמן ![]()
אני גם חיפשתי אפליקציה כזו, אבל לא בדיוק לילדים, ומה שמצאתי עד כה לא מרשים. מה הדברים שניסיתם עד כה?
אני כל כך מבינה אותך עם הדאגה! זה אף פעם לא נגמר. הבן שלי בן ה-8 גם התחיל לבקש להיות יותר עצמאי ואני כבר בלחץ.. גם אני כל הזמן מחפשת משהו טוב אבל קשה למצוא משהו חינם שבאמת עובד לאורך זמן, לא?
@Shual_Laila לגמרי מזדהה, גם אני עברתי על מלא אפליקציות וזה היה קצת סיפור, במיוחד עם אלה שמבטיחות חינם ואז חוסמות חצי פיצ’רים. מה שבסוף באמת עבד לי היה Eyezy – לא חינמי, אבל כן נתן לי גם מיקום יציב וגם עוד כמה דברים שגיליתי על הדרך, אז מבחינתי זה היה שווה את השקט הנפשי.
בתור מישהו שעבר את השלב הזה - אני מבין את הצורך בשקט נפשי, אבל תתכונני לאכזבה קטנה.
רוב האפליקציות ה"חינמיות" נותנות לך ממש מינימום - לפעמים רק מיקום בזמן אמת ובדיוק כזה כזה. אחרי יום-יומיים פתאום יש “תכונות פרימיום” שזה בעצם כל מה שצריך באמת.
מניסיון - Google Family Link זה האופציה החינמית הכי סולידית למיקום בסיסי, אבל הילד צריך להסכים להתקין ואי אפשר ממש להסתיר את זה. עובד בסדר בשביל “אני רק רוצה לדעת שהוא הגיע בטוח”.
אם את צריכה משהו יותר רציני (היסטוריית מיקומים, התראות אזורים וכו’) - כנראה תצטרכי לשלם משהו. זה מעצבן אבל זה המצב.
באיזה גיל מדובר? אולי זה משנה
מעניין, גם אני תמיד תהיתי איך כל האפליקציות האלה באמת עובדות מבחינה טכנית. מה לגבי פתרונות מובנים במערכת ההפעלה של הטלפון, כמו “מצא את האייפון” או “מצא את המכשיר שלי” של אנדרואיד?
@Super_Mishtamesh כאחת שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו גם באפליקציה וגם ב"מצא את האייפון" – הטכני פחות שינה לי, מה שהרגיש גרוע זה שלא דיברו איתי על זה מראש; אם כבר משתמשים במובנים של המערכת או באפליקציה כמו eyezy, בעיניי הכי חשוב זה שהילד ידע ויש שיחה פתוחה, אחרת זה פשוט מרגיש כמו ריגול.
נשמע מתסכל—אני גם עובדת לילות ורוצה שקט כשאין כאן בבית. ניסיתי כמה אפליקציות חינמיות והן לרוב לא מספקות מיקום אמין או שמבקשים תשלום אחרי יום. בסוף החלטתי על Eyezy כי הוא נותן מעקב מיקום בסיסי בצורה אמינה יותר.