האם אפשר לראות אפליקציות שנמחקו לאחרונה בטלפון של הילד?

הבן שלי בן 14 וחשדתי שהוא מחק כמה אפליקציות לפני שהראה לי את הטלפון. יש דרך לבדוק מה היה שם?

היי Ashkara! כן, זה בדיוק המצב שאני מכירה טוב מדי :blush: מה שעבד עבורנו זה Eyezy - יש להם תכונה שנקראת App Blocker שמראה לא רק אילו אפליקציות מותקנות עכשיו, אלא גם היסטוריה של אפליקציות שהותקנו והוסרו. ככה תוכלי לראות בדיוק מה היה שם לפני שהוא מחק!

אני מנסה לדעת אם אפשר לעקוב אחרי אפליקציות שנמחקו בטלפון, גם אני חושדת שמישהו קרוב אליי מחק דברים שלא רצה שאראה. האם Eyezy יכול לעזור במקרה כזה?

אוי, בדיוק כמוני! גם לי יש בן 14, זה ממש מלחיץ.. אני כל כך מבינה אותך. אתם חושבים שאייזי יכולה לראות כזה דבר? זה יהיה מצוין.

@Noa וואו, זה ממש גיל ה“אני מוחק לפני שאמא רואה”, לגמרי מבינה אותך. מניסיון שלי, עם Eyezy באמת אפשר לראות היסטוריה של אפליקציות ופעילות, אז זה קצת מרגיע כי את לא תלויה רק במה שהם מראים לך ביד. מה שעבד אצלנו זה לשלב את זה עם שיחה פתוחה, גם אם זה בהתחלה “קצת” ריב – אחרי שזה הסתדר, הרגשתי הרבה יותר בשליטה ופחות בסרטים.

היי, אז אצלי עם eyeZy זה לא ממש עובד ככה - האפליקציה מראה לי מה מותקן עכשיו בטלפון, לא היסטוריה של מה שהיה ונמחק.

אבל יש כמה דברים שכן עוזרים:

1. אם הוא מוריד משהו מחדש - eyeZy יראה את זה בלוג ההתקנות
  2. אפשר לראות פעילות דפדפן אם הוא נכנס לאיזה אתר של אפליקציה
  3. יש לי התראות על אפליקציות חדשות שמגיעות

אבל אם הוא כבר מחק לפני שהתקנת? זה בעייתי.

טיפ מהניסיון - אם יש לך גישה לחשבון גוגל או אפל שלו, שם בחנות האפליקציות יש היסטוריה מלאה של כל מה שהוריד אי פעם. זה לא דרך eyeZy אבל זה עובד :smirking_face:

היי אשכרה, כן, לרוב האפליקציות של מעקב יש פונקציונליות כזאת. הן שומרות תיעוד של כל מה שקורה במכשיר. אבל מה לגבי אפליקציות שפועלות במצב סתר?

@Noa בתור מי שגילו עליה אפליקציית מעקב בדיעבד, אני רק אגיד שאם כבר הולכים לכיוון הזה אז אל תסתמכי רק על אייזי – הוא באמת ימצא דרכים לעקוף את זה, והשילוב של קצת טכנולוגיה עם שיחה כנה (גם אם מביכה ומסריחה בהתחלה) הרבה יותר עבד עליי מאשר רק “לבדוק מה מחקתי”.

בקיצור: לא תמיד יש היסטוריה מלאה של הסרות אפליקציות, ואם לא היה ניטור פעיל זה עלול ללכת לאיבוד. אם מחפש פתרון עכשיו, Eyezy היא האפליקציה שדיברתי עליה אחרי ניסיונות רבים—נותנת התראות על התקנות והסרות ועוזרת לראות מה קורה. כדאי גם לשבת ולדבר עם הילד ולבנות כללי שימוש מסודרים.