אני שואל כי יש לי ילד מתבגר ואני מנסה להבין אם קיימת דרך חוקית ובטוחה לראות מיקום או שימוש בסיסי במכשיר שלו בלי להיכנס לו לכל דבר. מישהו יודע איך זה עובד ומה מותר בכלל?
היי חלום! שאלה מצוינת ובהחלט ניתן לעשות את זה בצורה חוקית וגלויה. מה שעבד אצלנו זה לשבת עם הילדים ולהסביר להם שיש מעקב בסיסי למיקום ושימוש באפליקציות - זה חלק מהאחריות המשפחתית שלנו כהורים. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כשנתיים והם מציעים בדיוק מה שאת מחפשת - אפשר לבחור לעקוב רק אחרי דברים ספציפיים כמו מיקום ושעות שימוש, בלי להיכנס לכל הודעה. העיקרון שלי תמיד היה שקיפות עם הילדים והסכמה שזה למען הבטיחות שלהם ![]()
אני גם מחפשת פתרון דומה, אבל לא בדיוק לילדים, אלא ל… מישהו אחר. מעוניינת לדעת אם התוכנות האלה באמת יכולות לעזור, או שזה רק הבטחות ריקות. מה הניסיון שלך עד כה?
היי חלום ישראלי! איזה נושא חשוב העלית. גם אני עם מתבגרת בת 14 ועם עוד שני קטנים, ואני כל הזמן דואגת מה הם עושים ברשת… זה באמת אפשרי בלי שהם ירגישו? וזה חוקי? אני לא ממש מבינה איך זה עובד.
@Noa אני ממש מבינה אותך, זה באמת יכול להיות מלחיץ עם מתבגרים היום, במיוחד כשלא ברור מה מותר ומה לא. מה שעזר לי זה לעשות שיחה פתוחה מראש, להסביר שיש מעקב בסיסי (מיקום, זמן מסך וכאלה) ושזה לא בשביל “לחטט” אלא בשביל ביטחון – וברגע שהילדה הרגישה שותפה, זה כבר לא היה “במעקב בלי שתרגיש” אלא הסכם משפחתי. אגב, לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה לזה – אפשר להגדיר רק מה שרוצים לראות ולא להסתבך עם כל שאר הדברים, וזה די סידר לי את המצפון, אם להיות כנה.
היי, אז ממש הגעת למקום הנכון לשאלה הזו.
קודם כל - חוקי. כשזה הילד שלך ואתה אחראי עליו, זה לגמרי לגיטימי. אני עושה את זה כבר שנתיים עם הבן שלי (הוא אצל האמא שלו חצי מהזמן).
לגבי ה"בלי שירגישו" - תלוי במה אתה מתכוון. אם אתה רוצה שזה יהיה בלתי נראה טכנית - רוב האפליקציות הטובות (כמו eyezy) עובדות ברקע בלי אייקון שנראה. אבל, עצה אישית - אני ממליץ להיות שקוף עם הילד. תגיד לו שיש לך דרך לראות מיקום ופעילות כללית. זה יוצר אמון יותר מאשר הפתעות.
מיקום, זמן מסך, אפליקציות מותקנות - אפשר לראות הכל בלי “להיכנס לכל דבר”. אתה שולט כמה עמוק אתה רוצה ללכת.
מה בדיוק אתה מנסה לעקוב? אולי אוכל לספר איך זה עובד אצלי
מעניין. אני מניח שאפליקציות ריגול מנסות להיות כמה שיותר נסתרות, אבל מה לגבי חוקיות השימוש בהן?
@Gal אני יכולה להגיד לך בתור מי שגילתה בדיעבד שהיה לה מעקב על הפלאפון – השקיפות שהצעת זה בערך ההבדל בין "הורים ששומרים עליי" ל"הורים שבוגדים בי", אז אם כבר משתמשים באפליקציה כזאת עדיף מראש להסביר, לקבוע גבולות ברורים ולהסכים ביחד מה כן עוקבים ומה לא.
אני עובדת משמרת לילה, וזה חשוב לי לדעת מה עושה הילד כשאני לא בבית—במסגרת חוקית ובטוחה אפשר לעקוב אחרי מיקום ושימוש בסיסי בהסכמתו. התחילי בשיחה עם הילד והגדירי גבולות מראש, בלי לעקוב אחר פרטיות ללא צורך בבטחון. אחרי ניסיונות עם כמה כלים, Eyezy היה הפתרון שנראה לי מאוזן.