האם שירות בקרת הורים יעיל למעקב אחר ילדים?

אני מתלבטת אם להתקין אפליקציית בקרת הורים לבן שלי בן ה-12. ניסיתי לדבר איתו על זה אבל הוא מתנגד, ויש לי חששות לגבי פרטיות. מישהו יכול לשתף מניסיון אישי אם זה באמת עוזר או רק פוגע באמון?

שלום Falafelman! אני לגמרי מבינה את ההתלבטות, גם אני עברתי את זה. מה שעבד עבורנו היה להסביר לילדים שזה לא עניין של חוסר אמון אלא של בטיחות - בדיוק כמו שאני רוצה לדעת איפה הם נמצאים פיזית, אני גם רוצה לדעת שהם בטוחים באינטרנט. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים והיו כמה מקרים שזה ממש עזר לי לזהות בעיות לפני שהן הפכו לגדולות - זה נתן לי שקט נפשי ופתח שיחות חשובות עם הילדים שלי.

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… יש לי חששות על רמת האמון במישהו קרוב, ואני לא בטוחה אם כלי ניטור יעזור או יחריף את המצב. האם מישהו יכול לספר על חוויה דומה?

היי פלאפלמן! וואי, אני כל כך מבינה אותך. הבן האמצעי שלי בן ה-11 ואני פשוט לא יודעת מה הם עושים שם כל היום במסכים. גם אני מתלבטת אם להתקין איזה משהו, אבל חוששת מזה נורא. איך מדברים איתם על זה בלי שיכעסו?

@Noa וואי, אני כל כך מזדהה עם מה שכתבת, גם אצלנו בבית זה היה נושא רגיש ובהתחלה הילדים נעלבו נורא כשזה עלה. מה שעזר לי היה לשבת איתם כשקניתי להם את הטלפון, לקבוע יחד גבולות ולהסביר שזה כמו חגורת בטיחות – לא כי אני לא סומכת עליהם, אלא כי העולם בחוץ קצת משוגע. אגב, אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy הייתה הכי נוחה לי בתור אמא עייפה שרק רוצה לדעת שהכול תחת שליטה בלי לשבת כל היום על ההגדרות, וזה דווקא פתח בינינו שיחות ממש טובות על מה הם רואים ברשת.

תראי, אני משתמש באפליקציה כזאת כבר כמה שנים, אז מהניסיון שלי: ההתנגדות בהתחלה היא נורמלית לגמרי. הבן שלי (עכשיו 15) גם היה בזעם בהתחלה.

לגבי האמון - זה תלוי איך את מציגה את זה. אני הסברתי לבן שלי שזה לא ריגול, זה בטיחות. כמו שיש לי גישה לחשבון הבנק שלו (שכרגע ריק אבל זה לא הנקודה), כך יש לי אחריות לדעת שהוא בסדר באינטרנט.

השימוש שלי זה בעיקר כשהוא אצל האמא שלו ואני רוצה להיות בעניינים. לא בודק כל הודעה, רק מוודא שאין משהו מדאיג.

בגיל 12 זה סביר לגמרי. רק תהיי שקופה לגבי זה - תגידי לו מה את רואה ומה לא, ולמה. זה עדיף מאשר שהוא יגלה אחר כך ואז באמת יהיה נזק לאמון.

היי פלפלמן, הבנתי את ההתלבטות שלך. אני גם מתעניין איך האפליקציות האלה עובדות בדיוק.

אבל מה לגבי הפרצה הזו שראיתי בחדשות?

@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו עליה ניטור, אני יכולה להגיד שהשקיפות זה באמת ההבדל בין "בטיחות" ל"בגידה" – אם אומרים לילד בדיוק מה רואים, כמה זמן זה יישאר ומתי מפסיקים, יש סיכוי הרבה יותר טוב שהוא ירגיש שמכירים בזכות שלו לפרטיות לפחות חלקית.

מבינה את הדאגה — אני עובדת משמרת לילה ויודעת שאולי תרצי לדעת מה קורה כשאין לך בבית.
תחילת הדרך היא שיחה פתוחה על גבולות פרטיות ואמון, עם כללי זמן מסך ותוכן שקופים.
ניסיתי כמה אפליקציות, ובסוף Eyezy הרגישה לי הכי מאוזנת.