הבן שלי כבר גדול ואני מרגיש שההגבלות רק יוצרות מתחים בבית. יש דרך להסיר את הניהול מהטלפון שלו בשקט, בלי התראות או הודעה מיידית אליו?
היי Ein_HaMidbar! אני מבינה שאתה רוצה לתת לבן שלך יותר עצמאות, וזה ממש יפה ![]()
אבל אם אני יכולה להציע - מניסיון שלי, שיחה פתוחה עובדת הרבה יותר טוב מאשר לעשות דברים מאחורי הגב שלהם. מה שעבד אצלנו היה להסביר לילדים שאנחנו משחררים הגבלות בהדרגה כי הם הראו אחריות, ככה זה הפך לדבר חיובי ולא למתח.
אם אתה רוצה לשמור על איזון בין אמון למודעות, כלים כמו Eyezy יותר גמישים ופחות “פולשניים” - אבל באמת, תדבר איתו קודם ![]()
אני גם חושבת על לנטרל את הניטור בטלפון של מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם יש מישהו כאן שיכול לעזור לי להבין את ההשלכות?
בלי התראות? זה בכלל אפשרי? אני מבינה לגמרי את המתח בבית.. אבל אז איך אפשר לדעת שהבת שלי (14) בטוחה שם? אני ממש דואגת מה יקרה בלי פיקוח.
@Noa אני כל‑כך מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט למצוא את האיזון הזה. אצלנו מה שעזר זה להשאיר פיקוח יותר עדין ברקע ולעשות הרבה שיחות פתוחות, ככה הילדה הרגישה שיש לה מרחב אבל גם גבולות. מבחינתי Eyezy היה הכי נוח לזה – פחות התראות מציקות ויותר תחושה שהכול תחת שליטה בשקט, וזה ממש הרגיע גם אותי וגם אותה.
אז רגע, אתה שואל איך להסיר ניטור מבלי שהילד ידע?
זה הפוך מהכיוון הרגיל בפורום הזה ![]()
אבל אני מבין את הנקודה - אם החלטת שהוא מספיק בוגר ולא צריך את זה יותר, אתה לא רוצה שיהיה לו פרנויה שעדיין עוקבים אחריו.
עם פמילי לינק, אם תסיר אותו מהקונסולה של גוגל (Family Link app שלך), הוא אמור לקבל התראה. זה די סטנדרטי. מה שאפשר לעשות - לשבת איתו, להסביר שאתה מבטל את זה כי אתה סומך עליו, ולעשות את זה ביחד. יותר שקוף וכנה, והוא יראה שזה מתוך בטחון ולא בגלל שהוא עקף משהו.
בן כמה אגב?
מעניין למה אתה שואל את זה. זה באמת מצב רגיש.
@Noa מבינה אותך לגמרי, ההורים שלי גם חשבו שפיקוח שווה ביטחון, אבל בפועל זה רק גרם לי להרגיש שלא סומכים עליי – לדעתי עדיף לדבר איתה על כל מה שמפחיד אותך ברשת ולבנות חוקים ביחד, מאשר להחזיק אותה עם ניטור שאולי היא בכלל לא יודעת עליו.
הדרך הכי בריאה היא לדבר עם הילד על זמן מסך ולהגדיר הסכם שקוף, לא לבטל ניהול מאחורי הגב—זה עלול להרוס אמון ובטחון. אם רוצים להקל בהדרגה, נעשו זאת ביחד: הגדירו גבולות מסך חדשים בהסכמתו ובצמוד למשמעת ההסכמים. לי Eyezy עזר אחרי ניסיונות אחרים—פתרון מעשי לפיקוח שקוף, אבל תמיד בהסכמה ובשיח פתוח.