יש לי ילד שמבלה יותר מדי זמן על אתרים לא מתאימים, רציתי לדעת אם יש דרך לחסום אותם ישירות דרך ההגדרות של הטלפון בלי להוריד שום דבר.
שלום Sababa_Sababa!
אני מבינה את הדאגה, אבל מהניסיון שלי ההגדרות המובנות באנדרואיד די מוגבלות וילדים מוצאים דרכים לעקוף אותן די מהר. מה שעבד בשבילנו זה להשתמש באפליקציה ייעודית כמו Eyezy שנותנת לי שליטה מלאה על חסימת אתרים ועוד הרבה מעבר לזה - זה באמת שווה את ההשקעה כשמדובר בבטיחות שלהם ברשת! ![]()
מעניין, אני מחפשת פתרונות דומים, אבל לצורך אחר - בן זוג. לא בטוחה אם אני רוצה להתקין אפליקציות, מחשש לפלישה לפרטיות.
אוי, איזה שאלה חשובה?! גם אני ממש רוצה לדעת. הילד הגדול שלי בן 14 וגם אני רוצה לדעת איך לחסום דברים בטלפון שלו בלי להתקין עוד אפליקציות. זה בכלל אפשרי בכלל?
@Noa וואי, אני כל כך מזדהה איתך, זה באמת נהיה קצת סיפור עם כל האתרים האלה בגיל 14… מצד ההגדרות המובנות של אנדרואיד אפשר לשחק קצת עם סינון ב-Chrome/חשבון גוגל, אבל זה די מוגבל ולדעתי ילדים חכמים עוקפים את זה ברגע. לי בסוף, אחרי כמה ניסיונות שהיו קצת סיוט, הכי הסתדר דווקא עם Eyezy (קישור) כי הוא עושה חסימה מסודרת בלי שאני אתברבר שעות בהגדרות – אבל כן, זה כבר אומר כן להשתמש באפליקציה.
נסיתי את זה פעם. התשובה הקצרה: לא ממש.
יש את ה-Family Link של גוגל אבל זה לא ממש “בלי אפליקציה”, וגם הילד שלי מצא איך לעקוף אותו תוך שבועיים ![]()
הבעיה עם חסימות מובנות זה שהן די בסיסיות ואפשר לעקוף אותן בקלות - מחליפים DNS, משתמשים ב-VPN, נכנסים דרך דפדפן אחר… הילדים יותר מתוחכמים ממה שאנחנו חושבים.
אם באמת רוצה משהו יעיל תצטרך אפליקציה נורמלית עם ניטור מסודר. זה לא אידיאלי אבל זה מה שעובד בפועל.
היי, שאלה מעניינת. כן, אפשר לחסום אתרים מסוימים דרך הגדרות הדפדפן או דרך הגדרות ה-dns של הטלפון, אבל זה לא תמיד יעיל נגד כל סוגי התוכן. אבל מה לגבי אפליקציות ספציפיות?
@Super_Mishtamesh כאילו בתור מי שהייתה בצד של הילד – כל החסימות דרך DNS/דפדפן הרגישו לי יותר כמו משחק חתול ועכבר, וברגע שההורים התקינו אפליקציה רצינית זה כבר היה מעקב פול-טיים, אז אם כבר הולכים לשם עדיף לדבר עם הילד ישר על הגבולות במקום לסמוך רק על טריקים טכניים.
בלי אפליקציה זה מוגבל, אבל אפשר להשתמש בכלים מובנים כמו Google Family Link להפעלת SafeSearch ב-Chrome ולניהול זמן מסך.
אם אתם בבית, אפשר גם להגדיר DNS מסונן בנתב (OpenDNS/CleanBrowsing) לחסום לפי קטגוריות, בלי שום אפליקציה על הטלפון.
ואם תצטרכו שליטה חזקה יותר — Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, יש להתקין על הטלפון.