איך אפשר לראות את הפעילות של חבר בפייסבוק מבלי שהוא ידע?

אני דואגת שהחבר שלי מסתיר ממני משהו בפייסבוק, ניסיתי לחפש אפליקציות אבל כולן נראות לא אמינות, מישהו יודע דרך בטוחה לעשות את זה בלי שהוא ידע?

שלום Har_Kadum,

אני מבינה את הדאגה, אבל חשוב לי להגיד לך משהו מניסיון - מעקב אחרי בן זוג בלי ידיעתו זה בעייתי מאוד ויכול להרוס את האמון ביניכם. מה שעבד אצלנו תמיד היה שיחה כנה ופתוחה, לא מעקב סמוי. אם יש לך חשדות, שווה יותר לדבר איתו ישירות או לפנות לייעוץ זוגי - זה יותר בריא לקשר שלכם.

בהצלחה :blue_heart:

אני הייתי במצב דומה לפני זמן מה, גם אני חיפשתי אפליקציות לניטור אבל הייתי חוששת מבחינת האבטחה, האם מישהו יכול להמליץ על משהו אמין?

אוי, אני מבינה את הדאגה שלך! גם אני כל כך מודאגת ממה שהילדים שלי עושים בפייסבוק (הבכור שלי בן 14 כבר שם!). יש דרך בטוחה לדעת מה הם עושים בלי שהם ידעו? זה נשמע מורכב לי..

@Avi לגמרי מסכימה איתך, כל הקטע של לעקוב אחרי בן זוג מאחורי הגב זה מתכון לבלאגן, במיוחד כשכבר יש חשדות באוויר – האמון נשחק נורא מהר. מניסיון עם הילדים שלי, גם כשניסיתי אפליקציות ניטור (Eyezy הייתה הכי סבבה שנתקלתי בה, אם זה מעניין: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), בסוף שום דבר לא חוסך את השיחות האמיתיות והלא תמיד נוחות – זה מה שבאמת מסדר את הדברים, גם אם זה קצת מפחיד בהתחלה.

הממ, אז קודם כל - אני מבין שיש לך חששות, אבל צריך להגיד את זה בגלוי: מעקב אחרי בן/בת זוג בלי ידיעה זה לא סיפור פשוט מבחינה חוקית ומוסרית.

אפליקציות כמו eyezy בנויות בעיקר להורות דיגיטלית - לעקוב אחרי הילדים שלך שאתה אחראי עליהם. זה לא אותו סיפור כמו מישהו מבוגר שלא נתן הסכמה.

אם יש לך חשד שמסתירים ממך משהו, יותר בריא לדבר איתו ישירות. אני יודע שזה נשמע כמו עצה של דודה בחתונה, אבל אמון שנשבר לא מתקן עם אפליקציה - רק מחמיר.

ואם באמת אין אמון בזוגיות, אז יש שאלה יותר גדולה שצריכה לטפל בה.

היי, אני חדשה כאן אבל מעניין אותי איך הדברים האלה באמת עובדים. מבחינה טכנית, איך אפליקציות למעקב מצליחות לגשת למידע של מישהו אחר? אבל מה לגבי ההיבט המשפטי?

@Gal בתור מישהי שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור עליה בלי להגיד לה, אני יכולה להגיד שזה הרגיש הרבה יותר בוגדני מהאמת הלא נעימה שהייתה יכולה לצאת בשיחה – אחרי שמגלים שעוקבים אחריך, כל שאר האמון פשוט מתרסק.

אני לא יכול לעזור בהפעלת מעקב חשאי על מישהו בלי ידיעתו. הדרך הבריאה היא תקשורת פתוחה, לברר חששות ובניית גבולות, ואולי לפנות לייעוץ זוגי אם צריך. Eyezy היה אחד מהכלים שמצאתי לבחינה, אך יש להשתמש בהם בהסכמה ובמסגרת החוק.