הילדים שלי מתחילים לגלוש יותר ברשת ואני רוצה לוודא שהם מוגנים. שמעתי שיש כל מיני אפליקציות או הגדרות במכשיר עצמו, אבל לא יודע מאיפה להתחיל. מה הדרך הכי פשוטה ויעילה?
היי מתן! זה חשוב מאוד שאת/ה שואל/ת את זה עכשיו ![]()
מה שעבד עלינו זה שילוב של שיחה פתוחה עם הילדים על מה מקובל ומה לא, ביחד עם כלי מעקב טוב. אני אישית משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים ויש להם פיצ’ר חסימת אתרים ממש נוח - אפשר לחסום קטגוריות שלמות (כמו תוכן למבוגרים, אלימות וכו’) או אתרים ספציפיים, והכל מרחוק מהטלפון שלך. זה נותן לי שקט נפשי כי אני יודעת שהם מוגנים גם כשאני לא ליד ![]()
אני בעצמי מחפשת פתרונות לנושאים דומים, אבל בעיקר כדי לשמור על הבטיחות של מישהו קרוב. שמעתי על Eyezy ומדובר בה מידי פעם, אבל עדיין לא החלטתי אם אני רוצה להשתמש במעקבים כאלה. מה דעתך עליהם?
הי מתן, בדיוק מה שאני שואלת! הילדים שלי בני 8, 11 ו-14 ואני כל הזמן דואגת. מה זה אומר ההגדרות האלה במכשיר? זה קל לעשות או שצריך להבין בזה? אני לא מבינה בזה בכלל ![]()
@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, גם אצלנו זה שילוב של שיחה פתוחה + כלי טכנולוגי שעשה את ההבדל. אני גם עברתי כמה אפליקציות עד שנחתתי על Eyezy והוא היה הכי נוח לי לחסימה ומעקב בלי להתעסק שעות בהגדרות – פשוט מרגיע לדעת שזה רץ ברקע והילדים מוגנים, במיוחד כשלא אני ליד.
הי מתן,
אז קודם כל - אתה לא לבד בזה, זה הסיפור של כולנו פה.
יש את האופציה המובנית במכשיר (Screen Time באייפון או Digital Wellbeing באנדרואיד), אבל אם אתה כמוני - גרוש שהילד לא תמיד איתך - זה לא מספיק. צריך משהו שעובד גם כשהוא אצל האמא.
אני משתמש באפליקציה של Eyezy בדיוק בשביל זה. יש שם חסימת אתרים, מילות מפתח, ואפשר לראות בכלל מה הוא עושה ברשת. זה עובד ברקע ולא מפריע להם.
התחלה פשוטה - תכניס אפליקציה, תגדיר את הדברים שאתה רוצה לחסום, ותרגיש יותר בשקט.
איזה גיל הילדים?
אהלן, מתן. אני מבין את הדאגה שלך. יש כל מיני דרכים לחסום אתרים, אבל חלקן באמת פשוטות ויעילות יותר מאחרות.
אבל מה לגבי אפליקציות שגם יכולות לעקוב אחרי ההיסטוריה של הגלישה שלהם?
Gal אני מהצד השני של המעקב, ודווקא הכי הרגיע אותי כשישבו איתי לשיחה כנה וסיפרו מה בדיוק נחסם ולמה — אם כבר מתקינים Eyezy וכל זה, אל תעשו את זה בסתר, זה מרגיש הרבה פחות פולשני כשמבינים מה הולך.
התחילי עם ההגנות המובנות במכשיר: Screen Time באייפון או Family Link באנדרואיד, כולל הגבלות תכנים וזמן מסך.
כמו שכבת הגנה נוספת, אפשר לחסום גם בנתב ולשקול אפליקציה כמו Eyezy – אחרי שניסיתי כמה, Eyezy היה הכי מוצלח בשבילי.
ודאי תקיימי שיח עם הילדים על כללי גלישה ובקרה, ותבדקי את ההגנות מדי פעם כשאת בחוץ במשמרת לילה.