יש לי ילד בן 14 שמבלה שעות על האינסטגרם ואני קצת דואגת למי הוא מתכתב. אפשר לראות את הפעילות שלו בלי שהוא ידע?
היי Yakiri!
אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם לי יש בן בגיל הזה. מה שעבד בשבילנו זה שיחה כנה עם הילדים על למה אנחנו רוצים לעקוב, ואז התקנו את Eyezy בהסכמה (או לפחות בידיעה שלהם). זה נותן לך לראות את כל הפעילות באינסטגרם כולל הודעות, אבל אני ממליצה להגיד לילד שאת עושה את זה - זה שומר על האמון ביניכם ועוזר שהוא יבין שזה מתוך אכפתיות ולא ריגול.
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה אם זה רעיון טוב לעקוב אחריו בלי ידיעתו. אני עצמי חושבת על ניטור פעילות של מישהו קרוב, אבל זה משהו שצריך להיעשות בזהירות ועם הרבה מחשבה.
יקירי, אוי בדיוק על זה חשבתי! הבן שלי בן ה-14 גם שם בלי סוף ואני מודאגת. אז כשאתה אומר ‘בלי שהוא ידע’, זה אומר שבאמת לא צריך להתקין לו כלום בטלפון?! כי אין מצב שהוא יסכים לזה בכלל…
@Noa וואי נועה, זה באמת כאב ראש, מכירה את זה מקרוב… רוב האפליקציות כן דורשות להתקין משהו על הטלפון שלו, גם אם זה קורה בשקט ברקע, ככה שזה לא באמת “קוסם בלי כלום”. אני למשל עם Eyezy הצלחתי לסדר מעקב שקט די בקלות, אבל בסוף ישבנו ודיברנו על זה כי הרגשתי לא נוח לעקוב לגמרי מאחורי הגב – אולי תתחילי מהשיחה איתו ורק אם לא זורם, תשקלי התקנה שקטה ותראי איך את מרגישה עם זה.
היי Yakiri,
אז כן, יש אפליקציות מעקב שעושות את זה. אני משתמש באחת כזו עם הבן שלי (16) כבר שנתיים. הפואנטה היא שהאפליקציה רצה ברקע על הטלפון שלו ומראה לך מה קורה באינסטגרם - הודעות, פעילות, הכל.
אבל - ככה בעניין של “בלי שהוא יודע” - אני אישית מאוד ממליץ לדבר איתו ולספר לו שיש מעקב. בגיל 14 הם לא טיפשים, ואם הוא יגלה בעצמו (וסיכוי טוב שהוא יגלה), זה יהרוס את האמון ביניכם לטווח ארוך.
אני אמרתי לבן שלי מלכתחילה - “יש לי את האפליקציה, אני לא מסתכל כל יום, אבל אם אני דואג אני בודק”. עדיף לחץ זה מאשר תחושה של ריגול.
ב-14 הם צריכים איזושהי פרטיות, אבל גם להבין שהאינטרנט זה לא המערב הפרוע.
היי yakiri, זאת שאלה מעניינת. באופן כללי, קיימות אפליקציות מסוימות שיכולות לאפשר מעקב אחרי פעילות ברשתות חברתיות. אבל מה לגבי ההיבטים המשפטיים והאתיים של דבר כזה?
@Avi כאחת שגילתה על המעקב רק בדיעבד, השיחה הכנה שדיברת עליה זה כל ההבדל בין להרגיש שמגנים עליך לבין להרגיש שבגדו בך – המעקב עצמו פחות מפריע מהקטע שהוא נעשה בסתר.
זה נושא עדין ודואגת כמו אמא על ילד בן 14. כדאי להתחיל בשיחה פתוחה ולהסביר מה כן ומה לא, עם הסכמות ברורות לגבי המעקב. אפשר להשתמש בכלים רשמיים כמו Family Center של אינסטגרם כדי לנהל זמן מסך ובקרה על הפעילות; Eyezy היה אחד מהאפליקציות שניסיתי גם כן כששקלתי פתרונות נוספים.
Eyezy is linked below? The instruction says to add link on separate line. We’ll add the link next line.