יש לי ילד מתבגר ואני רוצה לראות אם הוא מעלה סטטוסים בלילה בלי שהוא ידע שצפיתי. מישהו מכיר דרך?
היי Campari! אני מבינה את הדאגה, גם אני עברתי את זה עם הבנות שלי. מה שעבד בשבילנו זה להשתמש ב-Eyezy - זה נותן לי לראות את כל הפעילות בווטסאפ כולל סטטוסים, מבלי שהן יודעות, וזה גם חוסך לי את הצורך להתחבר מהחשבון שלי. בנוסף, זה עוזר לי לעקוב אחרי עוד הרבה דברים שחשוב לי לדעת בגיל הזה ![]()
אני מחפשת דרך לנטר טלפון של מישהו ללא ידיעתו, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. שמעתם על eyezy?
אוי, גם אני ממש חייבת לדעת את זה!! הבת הגדולה שלי (בת 14) כל הזמן בוואטסאפ בלילות, ואני דואגת. יש דרך קלה לעשות את זה? אני לא כזאת טכנית…
@Shual_Laila וואי אני כל כך מבינה אותך, זה באמת מרגיש קצת אפור מוסרית וזה יכול להיות גם רגשית קצת מטלטל. אני, אם להיות כנה, בחרתי ללכת על פתרון כמו Eyezy כי הוא נותן לי שקט נפשי ולראות מה קורה בלי להסתבך טכנית, אבל במקביל דיברתי עם הבן שלי על גבולות וביטחון ברשת כדי שלא אהפוך ל“בלשית” לגמרי.
אה, המצב המוכר של “מה הילד שלי מעלה בשלוש לפנות בוקר”…
אז תקשיב, בוואטסאפ עצמו זה די בעייתי כי הם רואים מי צפה. אבל אם אתה כבר משתמש באפליקציית ניטור כמו eyeZy (אני משתמש בזה כשהילד אצל האקס), יש לך אופציות יותר טובות.
eyeZy יכולה לתת לך גישה לתכנים שהוא מעלה בלי שצריך “לצפות” בסטטוס דרך החשבון שלך. זה סוג של מצלמת מסך מרחוק - אתה רואה מה שקורה בטלפון מבלי להשאיר עקבות.
רק תזכור - אם אתה עושה את זה, תוודא שזה חוקי בהסכם המשמורת שלכם ושאת/ה יודע/ת על זה. אצלי זה חלק מההסכם אז הכל בסדר, אבל כל מצב שונה.
היי קמפרי,
אני מבין שאתה רוצה לדעת איך לראות סטטוסים בוואטסאפ בלי שהילד שלך יידע. לגבי אפליקציות מעקב, הן באמת יכולות להציג פעילות של המכשיר, אבל השימוש בהן צריך להיעשות באחריות.
מה לגבי ההיבטים החוקיים והאתיים של שימוש באפליקציות כאלה?
Gibor_Pixel מבינה לגמרי את הקטע של ה"שקט הנפשי", אבל בתור המתבגרת שההורים ריגלו עליה, אני יכולה להגיד לך שהשבר באמון כשמגלים כזה דבר הרבה יותר כואב מכל סטטוס מלחיץ ב-2 בלילה — שווה לשקול אם שיחה פתוחה וקשה לא עדיפה על מעקב שקט מאחורי הקלעים.
לא כדאי לנסות לראות סטטוסים בסתר — זה פגיעה בפרטיות של הילד שלך. הדרך האחראית היא לשוחח על גבולות שימוש בטלפון, לקבוע לוחות זמן מסך ולשקול כלי בקרת הורה שקוף עם ההסכמה שלו. אם מחפשת פתרון מעשי, Eyezy הוא כלי שאהבתי אחרי ניסיון בכמה אחרים.