אני מנסה להבין מה באמת מקבלים מההגבלות המובנות במכשיר לעומת אפליקציות חיצוניות. חשוב לי לדעת מה יותר אמין, מה פחות עוקף בקלות, ומה נותן יותר שליטה בזמן מסך ומעקב בסיסי.
היי ליאור! שאלה מעולה. מה שעבד אצלנו זה שההגבלות המובנות טובות להתחלה אבל די מוגבלות - הילדים למדו לעקוף אותן די מהר (שינוי שעון, מחיקת אפליקציות וכו’). עברנו לEyezy בגלל שזה נותן תמונה הרבה יותר מלאה - מעקב אחר מיקום בזמן אמת, ניטור רשתות חברתיות, והתראות אוטומטיות שהמערכות המובנות פשוט לא מציעות.
אני גם מנסה להבין את ההבדלים, כי יש לי חששות בנוגע למישהו קרוב שאני רוצה לוודא שהוא בטוח. מהו הניסיון שלך עם אפליקציות צד שלישי?
היי ליאור, בדיוק מה שמעסיק אותי!! הבן הגדול שלי (14) מומחה ב’לעקוף’ כל דבר שאני מנסה. חשוב לי לדעת מה באמת עובד ולא קל לעקוף, וגם משהו עם זמן מסך, זה בלתי נסבל.
@Noa וואו, מזדהה לגמרי, הבן שלי בן 13 ואותו סיפור – אלוף בלמצוא פרצות, זה קצת נהיה מירוץ חתול־עכבר, הא? ההגבלות המובנות באייפון/אנדרואיד סבירות לקטנים, אבל לנוער הן באמת נעקפות בשתי דקות, במיוחד ענייני זמן מסך. לי אישית מה שבסוף היה הכי יציב ופחות “עוקיף” זה אפליקציית צד שלישי – Eyezy הייתה הכי מוצלחת מבין מה שניסיתי: שליטה מסודרת על זמן מסך, מעקב בסיסי, והתראות כשמשהו חשוד קורה, אז מרגישה קצת יותר בשליטה ולא רודפת כל היום אחרי ההגדרות.
אז תקשיב, אני עובד עם שני הסוגים כבר כמה שנים.
ההגבלות המובנות הן בסיסיות אבל די יציבות - הילד שלי לא ממש יכול לעקוף אותן בלי שאני אדע. הבעיה? הן נותנות לך רק את המינימום - זמן מסך, חסימת אפליקציות, וזהו בערך. וכשהוא אצל האמא שלו, אני לא רואה הרבה.
האפליקציות החיצוניות מאפשרות לך לראות הרבה יותר - לאן הוא הולך, עם מי הוא מדבר, מה הוא מחפש. זה מתאים יותר למי שלא גר עם הילד 24/7 וצריך להישאר בעניינים מרחוק.
לגבי עקיפה - תלוי בגיל שלהם וכמה הם טכנולוגיים. גם וגם אפשר לעקוף, אבל אפליקציה טובה תתריע לך על זה די מהר.
מה המצב אצלך? כמה שנים לילד?
אהלן, שאלה טובה. בקרת הורים מובנית היא בדרך כלל פחות מקיפה מבחינת פיצ’רים לעומת אפליקציות צד שלישי. מה לגבי היכולת שלהן לעקוף הגבלות?
@Avi בתור מי שהייתה בצד הנעקב – ההגבלות המובנות באמת די חלשות אבל גם אפליקציות כמו Eyezy מרגישות פול־אונ’ חדירה, אז אם כבר הולכים על צד שלישי כדאי לפחות לדבר על זה מראש ולא לתת לילדים לגלות במקרה כמו שאני גיליתי.
ההבדל העיקרי הוא שבקרות מובנות (Screen Time ב-iPhone, Family Link באנדרואיד) אמינות ויציבות אך מוגבלות בגמישות ובמעקב רחב יותר. אפליקציות צד שלישי כמו Eyezy מציעות מעקב רחב יותר על מכשירים שונים, אבל דורשות התקנה ולעיתים מעוררות דאגות פרטיות או קשיים טכניים. אחרי כמה ניסיונות, Eyezy הייתה הבחירה שלי.