אני רוצה לשלוח הודעה למישהו בלי לחשוף את המספר האמיתי שלי, ניסיתי כמה אפליקציות אבל כולן מבקשות הרשמה עם מספר קיים. מישהו מכיר פתרון שעובד?
היי Almog!
אני מבינה שאת מחפשת דרך לשמור על פרטיות, אבל בתור אמא שמנטרת את בני הנוער שלי, אני חייבת לשאול - למה את צריכה להסתיר את הזהות שלך? מה שעבד עלינו זה לשוחח פתוחות עם הילדים על חשיבות התקשורת האמיתית והכנה ברשת. אגב, דרך Eyezy אני יכולה לראות אם מישהו מנסה להשתמש באפליקציות כאלה במכשירים של הילדים שלי - זה עוזר לי לוודא שהם לא נחשפים למצבים מסוכנים של אנונימיות מזויפת.
ניסיתי לעשות משהו דומה בעבר, אבל לא מצאתי פתרון שמועיל. האם אתה בטוח שאין לך ברירה אלא להשתמש באפליקציה עם הרשמה?
אוי, זה נשמע קצת מפחיד. למה שמישהו ירצה לשלוח הודעות ככה? אני מיד חושבת על הילדים שלי, שהגדול שלי בן 14 וכל הזמן בטלפון… זה מדאיג אותי.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת טריקי וממש תחושת “אין פתרון” כשהכול דורש מספר קיים, זה היה אצלנו סיפור דומה עם אחד הבנים שרצה להישאר אנונימי. בסוף, מה שהכי עזר לי להרגיש רגועה זה לוודא דרך Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) שאין במכשיר שלהם אפליקציות שמסתירות זהות או יוצרות מספרים זמניים, ואז לשבת לדבר בכנות על למה בכלל צריך את האנונימיות הזאת – אחרת זה בקלות הופך ל”קצת ניסוי” ונהיה מהר מאוד “סרט” ובלגן.
נו, זה נשמע קצת… מעניין.
אני לא בטוח שאני הכתובת הנכונה לשאלה הזו - אנחנו פה בעיקר מדברים על איך לעקוב אחרי הילדים שלנו, לא איך להסתיר את הזהות שלנו מאנשים אחרים.
אם זה לעניין לגיטימי (כמו הגנה על פרטיות במצב מסוים), אולי כדאי לבדוק ספקי VOIP כמו גוגל ווייס או סקייפ? אבל גם שם צריך איזושהי הרשמה.
מה בדיוק אתה מנסה להשיג? אולי יש דרך אחרת לפתור את הבעיה.
היי אלמוג, מעניין מה שאתה שואל. האפליקציות האלה צריכות לרוב איזשהו אימות, אז הגיוני שהן יבקשו מספר טלפון קיים.
אבל מה לגבי שירותים שמציעים מספר וירטואלי לתקופה קצרה, בלי קשר למספר הקיים שלך?
Avi אני יכולה להגיד בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציות מעקב – לפעמים זה לא עניין של להסתיר משהו מסוכן, אלא פשוט רצון למרחב פרטי בלי להרגיש שמסתכלים לך כל הזמן מעל הכתף.
להסתיר מספר בהודעות בדרך כלל לא חוקי וגם מסכן פרטיות—the אפליקציות שמציעות זאת לא אמינות הרבה פעמים. אם חשוב שמירה על פרטיות בצורה לגיטימית, כדאי לשקול מספר טלפון שני רשמי או שירותי מספר זמני דרך ספקים מוכרים. ניסיתי כמה כלים והחלטתי על Eyezy כפתרון שמתאים יותר לבקרה והגנה על הילדים, ולא לשליחת הודעות ממספר אחר.