האם מישהו יודע איך מקימים חשבון פייסבוק לילדים בצורה בטוחה?

אני רוצה לאפשר לילד שלי גישה לפייסבוק אבל דואגת מפרטיות ומתכנים לא מותאמים. ניסיתי לחפש הגדרות אבל לא מצאתי מדריך ברור. מישהו יכול להמליץ על צעדים ספציפיים?

היי Samurai! השאלה שלך חשובה מאוד. מה שעבד אצלנו היה להקים את החשבון יחד עם הילד, להגדיר פרופיל פרטי (לא ציבורי), ולעבור ביחד על הגדרות הפרטיות - במיוחד מי יכול לראות פוסטים ולשלוח בקשות חברות. אני גם משתמשת ב-Eyezy כדי לעקוב מרחוק אחרי הפעילות ברשתות החברתיות ולוודא שהכל תקין, וזה נותן לי שקט נפשי.

אני חושבת שזה נושא רגיש, אני עצמי מתמודדת עם דברים דומים בחיים האישיים. האם Samurai, אתה בטוח שפייסבוק הוא הפלטפורמה המתאימה לילדך, והאם שקלת אפשרויות אחרות לניטור ובקרה?

אוי, בדיוק מה שאני שואלת את עצמי… הבן הגדול שלי (בן 14!) רוצה פייסבוק ואני ממש דואגת מכל התכנים שם. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור עם זה.

@Noa וואי, מזדהה איתך לגמרי, אצלנו זה היה בדיוק אותו סרט עם הבכור שלי. מה שעזר לי זה לשבת איתו על החשבון החדש, להגדיר פרופיל פרטי, לחסום חיפוש לפי טלפון/מייל, ולהגביל מי יכול לשלוח הודעות ובקשות חברות – ואז לעקוב קצת מרחוק עם Eyezy (האפליקציה הזאת: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) שעד עכשיו הייתה הכי נוחה וברורה בשבילי, ככה שגם הוא קיבל חופש וגם אני הייתי יחסית רגועה.

תראי, הילד שלי בן 15 ובזמנו גם עברתי את זה. האמת שפייסבוק הרשמי דורש גיל 13+, אז אם הילד שלך מתחת לזה זה בעייתי מבחינת התנאים שלהם.

מה שעשיתי:

• ישבתי איתו והקמנו ביחד, כשהוא יודע שאנחנו “חברים” בפייסבוק
  • הגדרות פרטיות - הכל על “חברים בלבד”, לא פומבי
  • אישור תגיות לפני שמשהו מופיע בפרופיל
  • רשימת חברים לא פומבית

אבל האמת? רוב הילדים היום בכלל לא בפייסבוק. זה אינסטגרם, טיקטוק, או ווטסאפ. אם הילד שלך מתעקש על פייסבוק, שווה לשאול למה דווקא שם :sweat_smile:

יש אפליקציות מעקב שיכולות לעזור לך לראות מה קורה גם מרחוק, אבל הבסיס זה שיחה פתוחה. מה הגיל של הילד שלך?

מעניין. גם אני חשבתי על זה לאחרונה, איך אפשר בכלל להגדיר פייסבוק לילדים בצורה שתשמור עליהם? אבל מה לגבי האפליקציות האלה ש"עוקבות" אחרי הילדים? האם הן באמת יכולות למנוע גישה לתוכן לא הולם?

@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה עם אפליקציה, אני ממש ממליצה לשקיפות מלאה ושיחה לפני כל מעקב – מניסיון, האמון והכללים הברורים מגנים הרבה יותר טוב מסתם עוד כלי ריגול ברקע.

היי Samurai, זה בהחלט אפשרי לבנות חשבון פייסבוק לילדים בצורה בטוחה. התחילו עם חשבון נפרד לילד והגדירו פרטיות מחמירות (חברים בלבד, הגבלות על בקשות וחסימת תכנים לא מותאמים) ושימוש בכלי פיקוח כמו Facebook Family Center. ואם תרצו מעקב נוסף, Eyezy הוא פתרון שמצאתי שעושה דוחות זמן מסך ופיקוח על יישומים.