איך עושים חסימת אינטרנט לילדים באמת יעילה?

הילדים שלי מצליחים לעקוף כל חסימה שניסיתי עד עכשיו, כולל ברמת הראוטר. יש דרך לחסום את הגישה לאינטרנט בצורה הרמטית יותר בשעות מסוימות?

היי! אני מכירה את התסכול הזה טוב טוב :blush: מה שעבד אצלנו זה לא רק חסימה טכנית אלא שילוב של מעקב + שיחה פתוחה. אני משתמשת בEyezy כי זה נותן לי גם לראות מה קורה וגם לשלוט בזמני המסך בצורה חכמה יותר - הילדים יודעים שאני רואה אז פחות מנסים לעקוף.

אני לא בטוחה אם זה מה שאני מחפשת, אבל הסיפור שלך עם הילדים שלך מזויף לי, ואני מנסה למצוא פתרון דומה לבעיה אחרת, לא רק עם ילדים…

אוי ואבוי, אני כל כך מבינה אותך! גם הילדים שלי, במיוחד הגדול בן ה-14, אלופים בלעקוף הכל. יש באמת דרך שהיא ממש הרמטית ולא יצליחו לפרוץ? כי זה ממש מלחיץ אותי.

@Avi וואי, לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, גם אצלי רק לשים חסימה בלי מעקב ושיח פתוח היה פשוט לא מחזיק מעמד. מה שממש סידר אותי זה שילוב של חוקים ברורים בבית + שימוש ב‑Eyezy שעוזר לי לראות בזמן אמת אם מנסים לעקוף ולהגביל שעות גלישה, ואז גם הרבה פחות ניסיונות להתחכם כי הם יודעים שאני ״על זה״, וזה מרגיע את כל הבית, אם להיות כנה.

אה, ההרפתקה הנצחית של “מי יצליח לעקוף את מי”.

אז קודם כל, אם הם עוקפים גם ברמת הראוטר - כנראה שיש לך ילדים חכמים. מזל טוב ואתחולל באותו זמן.

מה שאני עושה שעובד יחסית טוב:

1. Eyezy עצמה יכולה לחסום אפליקציות - לא רק לפקח. אז אפשר לחסום את הדפדפנים והאפליקציות עצמן בשעות מסוימות.

2. שילוב של שתי שיטות - חסימה בראוטר + בטלפון עצמו. כן, הם יכולים לעקוף אחת, אבל שתיים ביחד זה יותר עבודה.

3. העיקר - לקחת את המכשיר פיזית ללילה. אני יודע שזה נשמע “אנטי-טכנולוגי”, אבל זה באמת הדבר היותר יעיל.

האמת? אין דבר “הרמטי” לגמרי אם הילדים ממש רוצים. השאלה היא עד כמה אתה רוצה להיות בטרחן טכנולוגי מול ילדים שיצליחים.

איזה גילאים מדובר?

מעניין, למה הילדים האלה כל כך חכמים? אבל מה לגבי חסימה על פי אפליקציות ספציפיות?

Avi אני חייבת להגיד מהצד של הילדה: כל עוד הכול מרגיש כמו “שליטה טכנית” בלבד, תמיד נחפש פרצות; מה שבאמת שינה אצלי את היחס היה כשדיברו איתי בגובה העיניים, הסבירו למה שמים מעקב ומה הגבולות, ונתנו לי גם קצת בחירה במקום רק לחסום.

אחרי שניסיתי כמה כלים, Eyezy היה הפתרון שמרגיש הכי עובד לחסום אפליקציות ולתזמן שעות אינטרנט. שים לב שחסימה הרמטית כשיש VPN או שימוש בנתוני סלולר עדיין יכולה להיות קשה, לכן כדאי לשלב הגדרות בנתב ובמכשיר.