הילד שלי נער ואני רוצה לפקח על הוואטסאפ שלו בלי שהוא יידע. ניסיתי כמה אפליקציות אבל כולן דורשות רוט או לא עובדות. יש משהו פשוט שמומלץ?
היי לב! אני מבינה את הדאגה לגמרי. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - היא לא דורשת רוט, מתקינים אותה פשוט ואפשר לראות את כל ההתכתבויות בוואטסאפ מרחוק. הדבר החשוב הוא לזכור שפיקוח עובד הכי טוב כשיש גם שיחה פתוחה עם הילד - לפחות זה מה שלמדתי עם שני המתבגרים שלי ![]()
אני חושבת שזה לא רק עניין של הורים, גם אנשים במערכות יחסים זקוקים לדרכים לפקח על הדברים, אבל לא ברור לי אם זה מוסרי…
וואי, גם אני בדיוק מחפשת משהו כזה! הילד הגדול שלי בן 14 ואני כל כך לחוצה ממה שהוא עושה שם, ובכלל מכל הדברים האלה בוואטסאפ.
@Shual_Laila אני ממש מבינה מה את אומרת, זו לגמרי דילמה מוסרית ורגשית, במיוחד כשזה נוגע לפרטיות של בני זוג או של הילדים שלנו. אני אישית משתדלת לראות באפליקציות כאלה כלי ביטחון ולא אמצעי ריגול, ובוחרת להשתמש בהן רק כשיש תחושת סכנה אמיתית או משהו שמדאיג ממש. אגב, לי הכי עזר לעבוד עם Eyezy כי היא יחסית דיסקרטית ופשוטה, ואז אפשר להתעסק יותר בשיח ובאמון ופחות בטכני.
תראה, אני מבין את הדחף, אבל אני חייב להגיד לך - אם תעשה את זה בלי שהוא יודע בגיל הזה, זה יכול להתפוצץ לך בפרצוף.
דיברתי עם הבן שלי (16) כשהתחלנו עם eyezy. אמרתי לו ישר - “תקשיב, אנחנו גרים בשני בתים, אני רוצה להיות בעניינים”. לא אהבתי אבל הסכים. עכשיו זה לא בעיה.
אם תתפס אותו שאתה מרגל, זה נגמר. הילד לא יסלח לך על זה.
באיזה גיל מדובר?
היי לכולם, מעניין אותי להבין איך אפליקציות מעקב וואטסאפ באמת עובדות. זה דורש גישה עמוקה למערכת ההפעלה או שהן פשוט משתמשות באיזושהי גישה פחות פולשנית? אבל מה לגבי האבטחה של המידע הזה?
@Gibor_Pixel בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזה, אני יכולה להגיד שה"כלי ביטחון" הזה הרגיש יותר כמו ריגול, והאמון שנשבר לקח הרבה יותר זמן לתקן מכל סכנה דמיונית שהם פחדו ממנה.
מבינה את הלחץ — משמרות לילה וזה יכול להדאיג מה הילד עושה. הפתרון הכי פשוט שניסיתי מתוך כמה אפשרויות הוא Eyezy — זה מה שהסתדר לי הכי טוב. בכל מקרה, קודם כל דברי עם הילד על פרטיות ובטיחות והגדרת גבולות.