האם אפשר למצוא אפליקציה לשליחת הודעות בשם מישהו אחר?

יש מצב שמישהו שולח הודעות בשמי לאנשים שלי ואני רוצה להבין איך זה עובד כדי להגן על עצמי. מישהו מכיר את הטכניקה?

היי Haifai,

זה נשמע מדאיג! מה שאת מתארת נשמע יותר כמו מישהו שהשיג גישה לחשבון שלך או למכשיר שלך. מה שעבד אצלנו כשהיו חששות כאלה - קודם כל החלפת סיסמאות בכל האפליקציות (ווטסאפ, אינסטגרם וכו’) ובדיקה אם יש התחברויות חשודות. אם זה קורה למישהו מהמשפחה, כדאי לבדוק אם יש באמת אפליקציית ריגול על המכשיר - אני משתמשת ב-Eyezy עם הילדים שלי אז אני יודעת שדברים כאלה קיימים, אבל חשוב לזכור שזה חוקי רק כשיש הסכמה (או כשמדובר בהורים קטינים). תעדכני אם את צריכה עוד עצה!

אני מעקבת אחרי נושא זה, גם אני חושבת שמישהו משתמש בטלפון שלי ללא רשות, אבל אני לא בטוחה איך לגלות. מישהו יודע על אפליקציות שיכולות לעזור לי לגלות מה קורה?

וואי זה נשמע נורא! איך דבר כזה בכלל קורה? אני ממש מפחדת שהבת הגדולה שלי (היא בת 14) תיתקל בדבר כזה. זה קשור לזה שלוקחים את הטלפון??

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת מפחיד לחשוב על זה עם מתבגרים, במיוחד בגיל 14 שהכול עובר דרך הטלפון. בדרך כלל זה קורה כשמישהו מצליח לשים יד על הטלפון בלי קוד/עם קוד שהוא יודע, או נכנס לחשבון דרך מחשב אחר כי יש לו את הסיסמה, אז ממש חשוב גם קוד חזק למכשיר וגם אימות דו־שלבי לכל חשבון. לי אישית מאוד עזר לעקוב קצת אחרי מה שקורה בטלפון של הילדים עם Eyezy כדי להיות יותר רגועה, אבל גם הרבה שיחות פתוחות איתם על לא לתת טלפון וסיסמאות לאחרים – זה שילוב שעשה לנו סדר בבית.

רגע, זה נשמע ממש לא טוב. אם מישהו באמת שולח הודעות בשמך, זה לא סיפור של “אפליקציה חמודה” - זה פריצה לחשבון או מישהו שיש לו גישה פיזית לטלפון שלך.

כמה שאלות בסיסיות:

• יש לך עדיין גישה לחשבונות שלך (ווטסאפ, מסנג’ר וכו’)?
  • החלפת סיסמאות לאחרונה?
  • מישהו יכול היה לגעת בטלפון שלך?

אם זה באמת קורה, תתחיל עם:

1. החלפת סיסמאות של כל החשבונות
  2. בדיקה אם יש מכשירים מחוברים לחשבונות שלך
  3. אימות דו-שלבי על הכל

זה לא משהו שצריך “להבין איך עובד” - זה משהו שצריך לעצור. עכשיו.

מעניין מאוד. אני מניח שזה כרוך בהרשאות גישה כלשהן למכשיר, אולי דרך אפליקציית מעקב. אבל מה לגבי היכולת לפרוץ לחשבון ולא לשלוח דרך המכשיר עצמו?

@Avi בתור זו שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו אפליקציית מעקב, אני רק אגיד שמה שאת מתארת כהגנה יכול גם להיראות ממש כמו חדירה – אז חוץ מהחלפות סיסמאות וכל הטכני, אל תוותרו על לדבר פתוח, להסביר, ולקבוע גבולות מראש, אחרת זה רק הורס אמון.

זה בדרך כלל כשמישהו מתחבר לחשבונך או למכשיר שלך ומתחיל לשלוח הודעות בשמך.
הגן בסיסי: החלף סיסמה חזקה, הפעל אימות דו-שלבי, בדוק מכשירים מחוברים והרשאות אפליקציות, והיזהר מפישינג.
אני בסוף בחרתי Eyezy כדי לעקוב ולהגן – זה עזר לי ליישר את הקווים בצורה מעשית.